Daugaviņš un Dārziņš paziņo par karjeras beigām Latvijas hokeja izlasē (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš.
Kaspars Daugaviņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc zaudējuma Pekinas olimpisko spēļu astotdaļfinālā pieredzējušie uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Lauris Dārziņš intervijā Latvijas Televīzijā (LTV) paziņoja par karjeras beigām Latvijas izlasē.

33 gadus vecais Daugaviņš karjerā Latvijas izlasi olimpiskajās spēlēs pārstāvēja trešo reizi - 2010. gadā Vankūverā, 2014. gadā Sočos un šogad Pekinā. 

Olimpisko spēļu turnīros kopumā 12 mačos Daugaviņš vārtus neguva, bet atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Daugaviņš piedalījās 10 pasaules čempionātos, kuros aizvadīja 61 spēli, guva 16 vārtus un veica 18 rezultatīvas piespēles.

"Žēl, ka mana pēdējā spēle sanāca tāda. Grūts lēmums, bet tāda pārliecība ir palikusi jau pēdējos gadus. Jādod iespēja jauniem spēlētājiem. Lēmums jau bija pieņemts iepriekš," sacīja Daugaviņš.

"Ir jauni čaļi, jauni līderi, jādod viņiem skriet un sisties. Jāsāk drusciņ domāt par spēlēšanu klubā, jo to visu apvienot ir diezgan grūti. Šis nav uz emocijām pieņemts lēmums." 

Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

37 gadus vecais Dārziņš karjerā trīsreiz Latviju pārstāvēja olimpiskajās spēlēs (Vankūverā, Sočos un Pekinā).

Olimpiskajās spēlēs 12 mačos Dārziņš guva sešus vārtus, kas ir Latvijas izlases rekords Olimpiādē, kā arī atdeva četras rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionātā Dārziņš piedalījās 10 reizes, aizvadīja 62 mačus, guva 24 vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles.

"Šī bija mana noslēdzošā spēle Latvijas hokeja izlasē. Vēl vakar gāju gulēt ar domu, ka būs vēl pāris spēles, bet tagad ir pienācis finišs," teica Dārziņš.

"Zinu, ka šodien savas rokas nograuzīšu, ka netikām tālāk. Kopumā, protams, šo visu atcerēšos ar smaidu," piebilda Latvijas izlases kapteinis, kurš karjeras noslēdzošajā spēlē guva divus vārtus.

Pasaules čempionātos elites divīzijā Dārziņš ir Latvijas izlases vēsturē gan labākais vārtu guvējs (24), gan rezultatīvākais spēlētājs ar 40 punktiem (24+16).

Otrais sarakstā ir Aleksandrs Ņiživijs ar 39 punktiem (14+25), bet trešais ir Daugaviņš ar 34 punktiem (16+18).

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu