Video Pasaules trešo raketi Zverevu diskvalificē no Akapulko turnīra (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Zverevs
Aleksandrs Zverevs Foto: EPA/Scanpix

Pasaules trešā rakete vīriešu tenisā Aleksandrs Zverevs no Vācijas trešdien tika izslēgts no Meksikā notiekošā Akapulko "ATP 500" turnīra, diskvalifikāciju saņemot par tiesneša paaugstinājuma dauzīšanu ar raketi.

Incidents notika pēc dubultspēļu pirmās kārtas mača, kurā Zverevs pārī ar brazīlieti Marselu Melu ar 2-6, 6-4, 6:10 piekāpās Loidam Glaspūlam no Lielbritānijas un somam Harri Heliovāram.

Mača laikā Zverevs vairākkārt rupji nolamāja tiesnesi, par viņaprāt nepareiziem pieņemtiem lēmumiem, bet pēc spēles savu raketi vairākkārt dauzīja pret tiesneša paaugstinājumu, kamēr arbitrs tur vēl atradās.

Kā paziņoja ATP, 24 gadus vecais tenisists nekavējoties tiek izslēgts no turnīra "par nesportisku uzvedību".

Pats Zverevs vēlāk sociālajā vietnē "Instagram" publicēja atvainošanos, sakot, ka grūti izteikt vārdos, cik ļoti nožēlo savu uzvedību.

"Esmu privāti atvainojies tiesnesim par savu dusmu izvirdumu, kas bija nepareizs un nepieņemams. Esmu ļoti vīlies sevī. Tuvākajās dienās pārdomāšu savu rīcību un apsvēršu turpmākos soļus, lai tas neatkārtotos," raksta Zverevs.

Jau ziņots, ka Zverevs vienspēļu pirmās kārtas mačā pieveica Džensonu Bruksbiju (ATP 47.) no ASV trīs stundu un 19 minūšu ilgā cīņā ar 3-6, 7-6 (12:10), 6-2, bet spēles beigas tika fiksētas pulksten 04:54 pēc vietējā laika. Tas ir visvēlāk noslēgtais mačs ATP vēsturē.

Līdzšinējais rekords piederēja Leitonam Hjūitam un Markosam Bagdatim, kuru spēle 2008.gada Austrālijas atklātajā čempionātā noslēdzās plkst.04:34 pēc vietējā laika.

Otrajā kārtā Zverevam pretinieks būtu bijis cits Vācijas tenisists Peters Gojovčiks (ATP 95.).

Zverevs šajā turnīrā triumfēja pagājušajā gadā, finālā ar 6-3, 7-6 (7:3) pieveicot Stefanu Cicipu no Grieķijas.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu