Savickis par Rīgas "Dinamo" nākotni: Draugi rosina izveidot līgu ar ES dalībvalstīm

CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Savickis
Juris Savickis Foto: Paula Čurkste/LETA

Hokeja kluba Rīgas "Dinamo" vadība patlaban nespriež par komandas nākotni, jo šobrīd galvenais ir pārtraukt karu Ukrainā, taču sarunās ar draugiem izskanējušas idejas veidot čempionātu, kurā piedalītos Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu komandas, sarunā ar TVNET pauda Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Rīgas "Dinamo" svētdien paziņoja par izstāšanos no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta, kurā komanda piedalījās kopš 2008. gada. Savickis sarunā ar TVNET norādīja, ka pagaidām ir pāragri spriest par kluba nākotni.

"Mēs par kluba nākotni patlaban nespriežam, jo ir ļoti bēdīga situācija - notiek karš. Allaž ir centieni sportu atdalīt no politikas, taču kara laikā acīmredzot to izdarīt neizdosies," sacīja Savickis.

"Jācer, ka sarunas starp karojošajām pusēm būs sekmīgas un iestāsies miers. Tā, mums visiem kopā ir lielākā vēlme - lai tas murgs ātrāk beigtos," uzsvēra Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) publiski paudusi, ka šā brīža politiskajā situācijā nav pieļaujama Latvijas sporta komandu, tostarp privāto sporta klubu, dalība Krievijā organizētos čempionātos.

"Mums jāseko līdzi, kādas sankcijas pieņems Eiropa. Mums būs tām jāpakļaujas. Mēs esam paklausīga valsts un paklausīgi pilsoņi,"

teica Savickis, atbildot uz jautājumu, vai Rīgas "Dinamo" kādreiz varētu atgriezties KHL.

"Zvana draugi no visām pusēm. Daži uzskata, ka jātaisa KHL līdzīgs čempionāts Eiropas Savienībā - tās ir 27 valstis. Kādas 20 no tām varētu uztaisīt līgu ar spēcīgākajām komandām," atklāja Savickis.

Rīgas "Dinamo" ģenerālsponsors ir Krievijas uzņēmums "Gazprom Export". Ņemot vērā rietumvalstu ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, visticamāk, Rīgas "Dinamo" būs jāmeklē cits naudas devējs.

"Tomēr viss atduras pret naudas jautājumu. Var jau zākāt naudas devējus un sponsorus, bet bez tiem nevar iztikt. Protams, mēs spēlējam priekš līdzjutējiem, bet - ja naudas nav, tad nebūs kas spēlē," piebilda Rīgas "Dinamo" vadītājs.

Kopš 2014. gada tiek rīkota Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) organizētā Čempionu līga. Turnīrā piedalījušies klubi no Zviedrijas, Somijas, Čehijas, Vācijas, Šveices, Austrijas, Norvēģijas, Baltkrievijas, Francijas, Itālijas un Lielbritānijas.

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs izvairīgi komentēja iespēju piedalīties IIHF Čempionu līgā, jo šobrīd galvenais ir karadarbības pārtraukšana.

"Pagaidīsim, nesteigsimies. Vēlos, lai kopējā situācija nomierinās. Citādi izskatīsies muļķīgi, ka mēs tagad domāsim, kur spēlēt un kur nopelnīt naudu," norādīja Savickis.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu