Krieviju masveidā pamet ārvalstu sportisti un treneri (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Markuss Gisdols
Markuss Gisdols Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz Krievijas militāro uzbrukumu Ukrainai, Krieviju masveidā pamet ārvalstu sportisti un treneri.

Jau iepriekš Krieviju atstājuši arī vairāki Latvijas sporta dzīves pārstāvji. Latvijas izlases basketbolists Mareks Mejeris neatgriezīsies Krievijas komandā Permas "Parma", cits basketbolists Rolands Freimanis pametīs Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod".

Krievijas klubus pametuši arī vairāki Lietuvas basketbolisti (Marjus Grigonis, Mindaugs Kuzminsks un Artūrs Gudaitis), kā arī Lietuvas izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis, kurš vadīja "Parma" vienību.

"Parma" atstājuši arī amerikānis Džeremijs Hils un polis Marsels Poņitka. Krievijā viņš tuvākajā laikā vairs neplāno atgriezties. Par šo lēmumu pavēstīja pēc pēdējās spēles izlasē.

Citu Vienotās līgas vienību Kazaņas "Unics" pametis viens no tās līderiem Aizeja Kanāns no ASV.

"Match TV" vēsta, ka Krievijas futbola premjerlīgas klubu Maskavas "Lokomotiv" pametis galvenais treneris vācietis Markuss Gisdols, turklāt viņš to izdarījis bez brīdinājuma. Par prom došanos kluba vadība uzzināja no viņa asistentiem.

Vēlāk Gisdols savu aizbraukšanu skaidroja ar notikumiem Ukrainā.

Līgumu ar Maskavas "Dinamo" futbola komandu lauzis galvenā trenera asistents ukrainis Andrejs Voroņins. Savukārt ukraiņu vārtsargs Jaroslavs Godzjurs pametis Jekaterinburgas "Ural" vienību.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Ufas "Salavat Julajev" atstājis somu uzbrucējs Markuss Granlunds.

"Negribu neko komentēt, bet es patiešām esmu pametis Ufu," YLE sacīja Granlunds, kurš 41 mačā nopelnījis 38 rezultativitātes punktus.

Tāpat "Salatat Julajev" atstājis uzbrucējs Džefs Plets, kuram ir Kanādas un Baltkrievijas pases.

KHL komandas pametuši arī virkne citu ārvalstu spēlētāju. ASV atgriezies nu jau bijušais Novosibirskas "Sibirj" uzbrucējs Niks Šors, kurš bija vienības rezultatīvākais spēlētājs.

Hokejisti KHL komandas atstājuši ne tikai situācijas Ukrainā dēļ, bet arī mainīgā rubļa kursa dēļ. TSN apskatnieks Kriss Džonstons paziņojis, ka no KHL prom dosies vēl vairāki ārvalstu spēlētāji.

Robus sastāvā KHL klubi aizlāpa ar vietējiem jaunajiem hokejistiem.

Maskavas CSKA hokeja komandā strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, kurš pilda vārtsargu trenera pienākumus. Pēc pieejamās informācija internetā, viņš turpina darbu.

Nav šaubu, ka Krieviju turpinās atstāt ārvalstu sportisti.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu