"Iedodiet man automātu, lai nobrauktu gar Kremli." Bagatskis atteicies no darba Krievijā (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ainars Bagatskis
Ainars Bagatskis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas basketbola treneris Ainars Bagatskis, kurš ikdienā strādā Ukrainā, laimīgi atgriezies dzimtenē. Viņš nesen saņēmis darba piedāvājumu Krievijā, kuram atteicis, ne mirkli nevilcinoties.

24. februārī Krievija sāka karadarbību Ukrainā. Tās dienas vakarā Bagatska vadītā Ukrainas izlase izbraukumā aizvadīja spēli 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, ar rezultātu 74:88 piekāpjoties Spānijai.

"Man pirms trim dienām piedāvāja darbu Krievijā. Es teicu - iedodiet man tikai automātu un palaidiet gar Kremli pabraukt. Jūs traki esat? Kā jūs vispār iedomājaties kaut ko tādu izteikt? Kamēr Krievijā ir diktatūra, man tur strādāt ir tabu," uzsvēra treneris, kurš iepriekš karjerā vairākus gadus vadīja Latvijas izlasi.

Bagatskis kopš 2019. gada vada Ukrainas vīriešu basketbola izlasi un vietējās Superlīgas klubu "Kyiv Basket".

Patlaban 54 gadus vecais speciālists no 2012. līdz 2014. gadam strādāja Kijevas "Budivelnyk", bet pēc tam pārgāja uz Krievijas klubu "Nizhny Novgorod", kuru pārstāvēja līdz 2016. gadam.

Atšķirībā no 2014. gada, kad Krievija iebruka Doņeckā, Luhanskā un Krimā, šoreiz jābūt stingrai nostājai. Tolaik treneris centies distancēties no politikas, taču šoreiz tas nav iespējams.

"Varu viennozīmīgi pateikt, ka te ir jābūt viedoklim. Te nevar laipot, kā to dara liela daļa Krievijas sabiedrības. Ir jāpasaka, kurā pusē tu esi. Bet vai kāds Krievijā ir pateicis, ka Putins vai Kremlis ir vainīgs?"

Bagatskim pēdējā laikā bijušas sarunas ar paziņām Krievijā. Esot izskanējuši pārmetumi, ka Latvijas basketbolisti atstājuši komandas.

"Cits raud un lūdz piedošanu. Cits man vakar piezvanīja un prasīja: "Kā jūs, latvieši, varat tā mierīgi braukt prom? Jums taču jāspēlē basketbols." Teicu, ka tava zeme uzbrūk citai, bombardē pilsētas, un ir upuri, bet tu saki, ka jūs esat apvainojušies uz mums."

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu