IBSF atstādina Krieviju, taču nenosoda karadarbību Ukrainā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas bobslejisti
Krievijas bobslejisti Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) uz nenoteiktu laiku atņēmusi Krievijai biedra statusu, taču publiski nav nosodījusi agresora īstenoto karadarbību Ukrainā.

Daudzas lielākās pasaules sporta organizācijas uz Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā reaģēja jau pirmajās karadarbības dienās, nosakot dažādas sankcijas Krievijas sporta organizācijām un sportistiem.

Tikmēr IBSF ar savu lēmumu vilcinājusies, par Krievijas izslēgšanu no savas organizācijas paziņojot vien nedēļu pēc karadarbības sākuma. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) šādu soli aicināja veikt pirms trim dienām. 

"Ir svarīgi uzsvērt, ka šī ir nostāja pret olimpiskā pamiera pārkāpumu. IBSF pilnībā atbalsta SOK rekomendāciju saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu un šo valstu pārstāvju izslēgšanu no sacensībām," teikts paziņojumā.

"Tāpat svarīgi uzsvērt, ka IBSF ir kopā ar visiem saviem atlētiem un federācijām, un šis lēmums nav vērsts pret sportistiem. Mēs esam šeit, lai pasargātu savas vērtības. Ar šo lēmumu mēs akcentējam savas vērtības - integritāti un vienotību," norādīts paziņojuma izskaņā.

Tomēr, atšķirībā no daudzām citām pasaules sporta organizācijām, IBSF publiski nenosodīja Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā. Paziņojumā aprakstītais lēmums ir pieņemts līdz 22. jūlijam, kad tiks sasaukts nākamais IBSF kongress.

TVNET jau rakstīja, ka Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) prezidentam Jānim Kolam ir kauns par IBSF nogaidošo pozīciju Krievijas-Ukrainas jautājumā.

"Federācija vadās pēc visiem juridiskajiem dokumentiem, nekur neskrienot pa priekšu. Tomēr, manuprāt, šobrīd nebija jāskatās uz juridisko formulējumu, šeit bija jāpauž cilvēciskais viedoklis," uzskata LBSF prezidents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu