"Apkārt Alaukstam" lieliskos laikapstākļos pulcējis vairāk nekā 500 dalībnieku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"Apkārt Alaukstam" 2022
"Apkārt Alaukstam" 2022 Foto: Publicitātes foto

Lai arī lielākajā daļā Latvijā sniegs ir nokusis, Vecpiebalgas pusē tas turas un lieliskos laikapstākļos aizvadīts tradicionālais slēpojums "Apkārt Alaukstam", kas pulcēja vairāk nekā 500 slēpotāju. Slēpojumam jau 38. gadskārta. 

Slēpojuma tradīcija sākās 1984. gadā, un šogad, spēkā esot dažādiem ierobežojumiem, tas notika 27. reizi.

Sporta kluba "Alauksts" rīkotajā pasākumā dažādās distancēs piedalījās aptuveni 559 dalībnieki. 

Sacensību organizatori pirms slēpojuma centās piebraukt trasi, lai veidojas stingrāks segums, un naktī uznākušais sals trasi bija padarījis cietu un ātru. Saule nespēja to sabojāt.

"Laika apstākļi var radīt nelielas problēmas," teica četrkārtējais pasaules čempions motosportā blakusvāģu klasē Kaspars Stupelis, kurš dzimtajā pusē bija atgriezies no treniņnometnes Itālijā. "Taču patiesībā īstiem slēpotājiem galvenais, lai būtu sniegs, pārējo visu var pārdzīvot, tam var sagatavoties!"

Dalībnieku vidū bija arī divi Pekinas olimpisko spēļu pārstāvji - Markuss Vinogradovs, kurš startēja ziemeļu divcīņā, kā arī slēpotāja Kitija Auziņa. Tāpat piedalījās slēpotāji no Polijas un Lietuvas.

"Apkārt Alaukstam" 2022
"Apkārt Alaukstam" 2022 Foto: Publicitātes foto

"Pekinā bija dīvains sniegs, kas gandrīz neslīdēja, bija liels aukstums, vējš, patiešām nemīlīgi. Te es burtiski izbaudīju šo dienu," neslēpa Auziņa. 

Ikviens dalībnieks atzina, ka "Apkārt Alaukstam" izdevies lieliski un slēpojums noorganizēts augstā līmenī. 

Pirmie distancē devās Veselības slēpojuma slēpotāji, kuri mēroja 6,6 kilometrus. Galvenais uzdevums bija izkustēties, izbaudīt laikapstākļus, par katru cenu necenšoties sasniegt augstvērtīgus rezultātus.  

Visvairāk dalībnieku pulcēja divas distances - "Latvijas valsts mežu" maratona distance 40 km un "Sportland" tautas slēpojums 20 km - tautas klasē bija jāveic viens aplis apkārt Alaukstam. Organizatori atzina, ka šoreiz distance bija gandrīz vai tāda kā sākuma gados, proti astoņdesmitajos. 

Visātrāk distanci veica madonietis Niks Saulītis, viņam sekoja Rūdis Balodis, bet trešo vietu izcīnīja Rainers Paeglis. Savukārt dāmu konkurencē uzvarēja Kitija Auziņa, otro vietu sīvā cīņā ieguva biatloniste Annija Sabule, bet trešo vietu ieņēma Elizabete Slotiņa.

"Latvijas valsts mežu" maratona distances dalībniekiem apkārt ezeram bija jāslēpo divas reizes un 44 dalībnieku konkurencē ātrākais bija Artūrs Vadzis, kurš vairāk pazīstams kā garo distanču skrējējs. Ātrākā no sievietēm bija Lietuvas slēpotāja Kristina Masavičute.

"Apkārt Alaukstam" 2022
"Apkārt Alaukstam" 2022 Foto: Publicitātes foto

Medaļas tika pasniegtas dalībniekiem, kuri slēpojumā startēja 10., 15., 20. un 25. reizi. 25. reize bija Aldim Glāzeram un Uldim Glāzeram, bet 20. reizi apkārt Alaukstam apslēpoja Imants Vadzis un Guntis Koks.

"Apkārt Alaukstam" atgriezās pēc divu gadu pārtraukuma. Vispirms to neļāva sniega trūkums, bet 2021. gadā valstī noteiktie Covid-19 pandēmijas ierobežojumi, kas liedza rīkot masu sporta pasākumus. 

"Apkārt Alaukstam" ir senākais distanču slēpošanas maratons Latvijā un otrais lielākais Baltijā aiz Tartu maratona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu