Eksperts: Grainere Krievijā varētu pavadīt piecus gadus darba nometnē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Britnija Grainere
Britnija Grainere Foto: AP/Scanpix

Maskavā aizturēta ASV basketboliste Britnija Grainere varētu pavadīt piecus gadus Krievijā darba nometnē, uzskata Krievijas tiesību eksperts Pīters Magss no Ilinoisas Universitātes Juridiskās koledžas.

Jekaterinburgas UGMK komandas centra spēlētāja Grainere aizturēta februārī, jo Šeremetjevo lidostā viņas bagāžā it kā esot atrasti elektronisko cigarešu kārtridži ar hašiša eļļu.

Magss pieļauj, ka Grainerei Krievijā varētu piespriest piecu līdz desmit gadu cietumsodu. Kādu laiku viņa varētu uzturēties arī darba nometnē. Tāpat netiek izslēgts, ka Graineri varētu izdot Amerikai. 

"Krievijā ir aizliegts ievest jebkāda veida narkotikas, tostarp kaņepju eļļu," "Fox News" norādīja Magss. "Tomēr mēs nezinām, kas īsti notika."

"Šī nav vienkārša situācija, kas ir ārkārtīgi sarežģīta Britnijai, viņas ģimenei un visiem, kas cer uz ātru risinājumu," vēsta ziņu aģentūra "Reuters". "Mūsu prioritāte numur viens joprojām ir droša viņas izdošana."

Patlaban viņa tiek uzskatīta par labāko WNBA spēlētāju, kura Fīniksas "Mercury" komandai 2014. gadā palīdzēja izcīnīt čempionu titulu. Vēl bez sasniegumiem otrpus okeāna Grainere izcīnījusi olimpisko zeltu un bijusi vairākkārtēja Eirolīgas čempione. Viņa ir viena no retajām sievietēm, kas var triekt bumbu grozā no augšas, turklāt spēles laikā.

Trešdienas rītā ASV valsts departamenta preses sekretārs Neds Praiss telekanālam CNN paziņoja, ka kāds no ASV vēstniecības oficiālajiem pārstāvjiem Krievijā bija spējis tikties ar Graineri un pavēstīja, ka basketbolistei nekas nedraud, taču sīkākas detaļas netika atklātas.

Kopš 2014. gada par 31 gadu vecās basketbolistes otrajām mājām kļuva Jekaterinburgas UGMK.

"Var runāt arī par pieciem gadiem, nevis cietumā, bet gan darba nometnē. Taču ir kāda lieta, kas man šķiet nedaudz satraucoša. Tas ir viņas pirmstiesas apcietinājuma pagarināšana no diviem līdz trim mēnešiem. Lieta tāda, ka tas prasa apelāciju augstākajā iestādē," skaidro Magss. 

Pašlaik nav zināms, kādos apstākļos basketboliste tiek turēta. ASV varas iestādes uzsver, ka tiek darīts viss, lai nogādātu basketbolisti mājās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu