WNBA komisāre par Krievijā aizturētās Graineres situāciju: Tas ir neiedomājami

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Britnija Grainere
Britnija Grainere Foto: FIBA.com

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komisāre Ketija Engelberta ir nobažījusies par Krievijā aizturētās basketbolistes Britnijas Graineres nākotni. 

Jekaterinburgas UGMK komandas centra spēlētāja Grainere tika aizturēta februārī, jo Šeremetjevas lidostā viņas bagāžā it kā esot atrasti elektronisko cigarešu kārtridži ar hašiša eļļu.

"Šī ir neiedomājama situācija. Britnijai ir viss mūsu atbalsts. Protams, cenšamies darīt visu, kas ir mūsu spēkos, sadarbojoties ar viņas likumisko pārstāvi, viņas aģentu un citām pilnvarotām personām. Jācenšas atrast jebkādu veidu, kā pēc iespējas ātrāk palīdzēt viņai nokļūt mājās sveikai un veselai. Mēs visi esam sarūgtināti, taču mums vienkārši jābūt pacietīgiem," izdevumā "The Guardian" citēta Engelberta. 

Grainerei Krievijā varētu piespriest piecu līdz desmit gadu cietumsodu. Kādu laiku viņa varētu uzturēties arī darba nometnē. Tāpat netiek izslēgts, ka Graineri varētu izdot Amerikai.

Graineres pārstāvētā WNBA komanda Fīniksas "Mercury" sākusi gatavošanos jaunajai sezonai. 

"Dažreiz nakts vidū pamostos, būdama noraizējusies par Britniju," norāda "Mercury" galvenā trenere Vanesa Nigārda. 

"Mums jāturpina par viņu lūgties," sacīja "Mercury" spēlētāja Sofija Kaningema. "Mēs ceram, ka ar viņu viss ir labi. Tas ir viss, ko mēs zinām. Jūs zināt tikpat daudz, cik mēs. Neviens nevēlas būt viņas situācijā. Mums viņas traki pietrūkst."

31 gadu vecā Grainere tiek uzskatīta par vienu no pēdējās desmitgades pasaules labākajām basketbolistēm. Viņa ir viena no retajām spēlētājām, kura mača laikā spēj triekt bumbu grozā no augšas. 

Nesen Grainerei tika pagarināts apcietinājums līdz 19. maijam. Viņas arests notika laikā, kad Ukrainā pieauga politiskā spriedze. Kopš tā laika Krievija veic iebrukumu Ukrainā un turpina karadarbību. 

"Es, spēlējot basketbolu, Krievijā pavadīju 10 gadus, tāpēc zinu, kā tur lietas notiek," pauda "Mercury" basketboliste Diāna Taurasi. "Tas ir delikāti."

Grainere devās peļņā uz Krieviju, kur iespējams nopelnīt krietni vairāk nekā WNBA. WNBA algas pēdējos gados ir pieaugušas, taču joprojām pastāv liels finansiāls stimuls starpsezonā spēlēt citviet. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu