Video ⟩ Ovečkins gūst divus vārtus un atkārto NHL rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins kļuvis par trešo hokejistu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē, kurš deviņās sezonās guvis vismaz 50 vārtus.

Vašingtonas "Capitals" trešdien izbraukumā ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:0, 1:2, 0:1) piekāpās Vegasas "Golden Knights".

Šajā mačā "Capitals" zvaigzne guva savus 49. un 50. vārtus šosezon. Ovečkins devīto reizi 17 sezonu laikā sasniedzis 50 gūto vārtu robežu.

Iepriekš tikai divi hokejisti bija guvuši deviņās sezonās vismaz 50 vārtus - kanādieši Veins Greckis un Maiks Bosī, kuri karjerā kopumā aizvadīja attiecīgi 20 un 10 sezonas.

Bosī, kurš pagājušajā nedēļā nomira pēc slimošanas ar plaušu vēzi, ir vienīgais spēlētājs NHL vēsturē, kurš 50 vārtus guvis deviņās sezonās pēc kārtas. Viņam tas izdevās Ņujorkas "Islanders" sastāvā (1977-1987).

158. reizi NHL spēlētāja karjerā Ovečkins mačā guva vismaz divus vārtus, panākot kanādiešu izcelsmes amerikāni Bretu Hallu. Līderis ir Greckis ar 189 mačiem, kuros gūti vismaz divi vārti.

36 gadus un 215 dienas vecais Ovečkins kļuvis par vecāko spēlētāju, kurš NHL sezonā guvis 50 vārtus. Līdz šim vecākais bija kanādietis Džonijs Basiks, kuram tas izdevās 35 gadu un 308 dienu vecumā Bostonas "Bruins" sastāvā 1970./71. gada sezonā.

Ovečkins ar 50 trāpījumiem 75 mačos šosezon ir trešais labākais snaiperis. Tikpat precīzu metienu ir amerikānim Krisam Kraideram no Ņujorkas "Rangers", taču viņš aizvadījis par diviem mačiem vairāk.

Līderis ir amerikānis Ostons Metjūss no Toronto "Maple Leafs" ar 58 vārtiem 70 mačos, bet otrais ir vācietis Leons Draizaitls no Edmontonas "Oilers" ar 54 trāpījumiem 76 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu