Pelē nosoda Putinu un pieprasa pārtraukt karadarbību Ukrainā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins un Pelē
Vladimirs Putins un Pelē Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas futbola leģenda Pelē savos sociālo tīklu kontos izplatījis vēsti, kurā viņš Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu aicina pārtraukt karadarbību Ukrainā.

Ukrainas futbolisti trešdien izcīnīja uzvaru 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra kvalifikācijas "play-off" pirmajā mačā, pārspējot Skotijas izlasi ar rezultātu 3:1 (2:0).

Cīnoties par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru Katarā, ukraiņi svētdien Kārdifā tiksies ar Velsas futbolistiem, kuri "play-off" pusfinālā jau marta beigās ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica Austriju.

81 gadu vecais Pelē, kurš atlabst pēc resnās zarnas audzēja operācijas, izplatīja vēstījumu Putinam pirms Ukrainas un Skotijas futbola izlašu spēles.

"Šodien Ukraina mēģina vismaz 90 minūtes aizmirst par traģēdiju, kas pārņēmusi valsti. Cīnīties par dalības vietu Pasaules kausā jau tā ir grūts uzdevums, bet tas ir gandrīz neiespējams, kad likme ir daudzu cilvēku dzīvības," norādīja Pelē.

"Pārtrauciet invāziju! Nav nekāda attaisnojuma nepārtrauktai vardarbībai. Kad mēs savulaik satikāmies, sasmaidījāmies un ilgi spiedām viens otram roku, es nedomāju, ka kādu dienu mēs būsim tik šķirti kā tagad," vēstījumu adresējot Putinam, rakstīja futbola leģenda.

"Vara pārtraukt šo konfliktu ir jūsu rokās,"

piebilda Pelē, kurš ar Brazīlijas izlasi triumfēja Pasaules kausa izcīņā 1958., 1962. un 1970. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu