LBSF savu nostāju nemainīs: Ja sacensībās piedalīsies Krievija, Latvija nestartēs

Gatis Kreceris
, TVNET | KLIK Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Zintis Ekmanis
Zintis Ekmanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien no Krievijas pienāca ziņas, ka Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) Apelācijas tribunāls atcēlis organizācijas izpildkomitejas lēmumu par Krievijas Bobsleja federācijas (FBR) pagaidu diskvalifikāciju. Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) savu nostāju nemainīs. Ja sacensībās startēs Krievijas pārstāvji, Latvijas sportisti šādās sacensībās nepiedalīsies, sarunā ar TVNET sacīja LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Latvijas bobslejisti un skeletonisti sākuši gatavošanos nākamajai sezonai. Šobrīd gan nav skaidrības, vai Latvijas renes sporta pārstāvji nākamajā sezonā vispār startēs. Krievijas ziņu aģentūra TASS ceturtdien vēstīja, ka Krievijas Bobsleja federācijas (FBR) pagaidu diskvalifikācija ir atcelta, kas nozīmē, ka Krievijas sportisti varēs piedalīties IBSF organizētajās sacensībās.

Par to paziņoja FBR prezidente Jeļena Aņikina. Tiesa, IBSF ar paziņojumiem šajā sakarā klajā nav nākusi. 

Iepriekš LBSF pauda skaidru nostāju Krievijas iebrukuma Ukrainā situācijā, atsakoties piedalīties sacensībās, kurās startēs Krievijas sportisti.

Ekmanis piektdien sarunā ar TVNET norādīja, ka paliks pie sava un tic, ka jūlija vidū IBSF kongresā tiks pieņemts vissaprātīgākais lēmums. 

"Mūsu nostāja nemainās," uzsvēra Ekmanis. "Jūlija vidū būs kongress, un es domāju, ka mēs krievus izmetīsim ārā. Kāds iesniegs priekšlikumu par to balsot, un viss. Nav izslēgts, ka to izdarīsim mēs."

Viņš norādīja, ka no IBSF nav saņemta nekāda informācija par Apelācijas tribunāla lēmumu. 

"Esam nedaudz labākā situācijā nekā Krievija, jo valstīm, kurās pagājušajā sezonā ir rīkojušas sacensības, būs divas balsis. Tajā skaitā Latvijai. Krievijai tādas nav. Pirms kongresa kārtīgi darbosimies, runāsim ar dalībvalstīm individuāli," pauda Ekmanis. 

LBSF pirms laba laika IBSF nosūtīja vēstuli, kurā akcentēja savu nostāju: ja organizācijas rīkotajās sacensībās piedalīsies Krievijas sportisti, tad Latvija šādas sacensības boikotēs. IBSF uz to nav reaģējusi. 

"Man iekšējā balss saka, ka mēs viņus izmetīsim ārā," uzsvēra Ekmanis. "Būs mēnesis saspringta darba, jāpārliecina pārējie."

Viņš neizslēdz iespēju, ka Apelācijas komisijas dalībnieki varētu būt uzpirkti. Ekmanis ir informēts, ka komisijā darbojās pa vienam Nīderlandes un Lielbritānijas pārstāvim.  

"Tās ir koruptīvas pazīmes," teica Ekmanis. "Mani interesē, kuras valstis krieviem dos vīzas..."

IBSF martā paziņoja, ka uz laiku pārtrauc Krievijas darbību organizācijā. To darīja pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) aicinājuma. Apelāciju FBR iesniedza martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu