Basketbolists Ronalds Zaķis pievienosies Groningenas "Donar" vienībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Zaķis
Ronalds Zaķis Foto: Zane Bitere/LETA

Basketbolists Ronalds Zaķis karjeru turpinās Groningenas "Donar" vienībā, trešdien, 13. jūlijā, paziņoja Nīderlandes klubs.

"Donar" ziņo, ka Zaķis ir komandas pirmais pirms nākamās sezonas nolīgtais ārvalstu spēlētājs, un izceļ viņa pieredzi.

Zaķis lielāko daļu savas karjeras ir pavadījis Ventspils komandās (12 sezonas).

Zaķis, kurš trīs reizes kļuvis par Latvijas čempionu, 2019./2020.gada sezonā Ventspilī spēlēja vienības trenera asistenta un bijušā "Donar" spēlētāja Gata Meldera vadībā.

Tehniskais direktors Drago Pasaličs ir sajūsmā par jaunieguvumu: "Zaķis ir spēlētājs, kurš "Donar" sniedz pieredzi, spēlējot augsta ranga sacensībās un izcīnot trofejas. Viņam ir spēcīgs ķermenis, viņš ir atlētisks, ar labu spēli uz "ūsiņas", bet ir spēcīgs arī no distances."

"Esmu ļoti pagodināts un priecīgs būt "Donar" komandas sastāvā. Vienmēr ir interesanti spēlēt komandā ar augstiem mērķiem. Esmu sazinājies ar savu aģentu un runājis ar treneri. Biju sajūsmā par viņa komandas vīziju un mūsu spēles veidu. Ar lielu nepacietību un cerībām gaidu nākamo sezonu," saka Zaķis.

Iepriekšējo sezonu 35 gadus vecais latviešu centra spēlētājs pavadīja Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) komandā Hābnēmes "Viimsi".

Pirms tam sezona aizvadīta Rostokas "Seawolves", kas startēja Vācijas pēc spēka otrajā līgā.

Pirms pievienošanās "Seawolves" Zaķis pārstāvēja Kurzemes vienību "Ventspils", kurai pievienojās 2006.gadā, bet pirms tam vairākus gadus bija arī "Ventspils Augstskolas" basketbola komandas audzēknis. Viņš uz īsu brīdi bija "VEF Rīga" komandā, pēc tam devās leģionāra gaitās uz Slovēnijas komandu Ļubļanas "Union Olimpija", bet 2016.gadā atkal atgriezās Ventspilī.

Aizvadītajā sezonā Zaķis kļuva par LIBL vicečempionu, 25 spēlēs gūdams vidēji 14,6 punktus mačā, sakrādams sešas atlēkušās bumbas un 1,7 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases formā Zaķis aizvadīja 45 spēles, gūstot 229 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu