Latvijas čempione RFS aizvadīs kluba vēsturē svarīgāko spēli

CopyDraugiem X Whatsapp
RFS un "Linfield" futbolisti
RFS un "Linfield" futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā aizvadīs izšķirīgo spēli cīņā par iekļūšanu UEFA Konferences grupu turnīrā. Kvalifikācijā "play-off" kārtas spēles sākums paredzēts plkst. 21.45 un to tiešraidē translēs "Viaplay".

Pirms nedēļas "Skonto" stadionā Rīgā spēles pašās beigās RFS guva divus vārtus un pasakaini atspēlējās, panākot neizšķirtu 2:2 pret "Linfield" komandu. Šodien gaidāmajā atbildes spēlē noskaidrosies, kura komanda iekļūs UEFA Konferences līgas grupu turnīrā.

Uzvaras gadījumā RFS iegūs arī aptuveni trīs miljonus eiro lielu prēmiju no turnīra rīkotājiem. Šobrīd Latvijas čempione no UEFA garantējusi apmēram 1,3 miljonus eiro lielu samaksu, līdz ar to gaidāmās spēles likme ir liela ne tikai sportiskā ziņā, bet arī finansiālā izteiksmē.

Līdz šim vēsturē no Latvijas komandām tikai FK "Ventspils" ir spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki 2009. gadā pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Par turnīra pirmo čempioni maijā Albānijas galvaspilsētā Tirānā tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma", kuru vadīja slavenais treneris Žuzē Mouriņu.

RFS pretiniece "Linfield" ir 56 reizes izcīnījusi Ziemeļīrijas čempiones titulu, kas ir rekords - tā ir nacionālo čempionātu titulētākā komanda pasaulē.

Šī vakara spēle norisināsies "Windsor Park" stadionā, kam ir 18 tūkstoši skatītāju vietu. RFS komandu Belfāstā klātienē atbalstīs gandrīz 100 līdzjutēji, vēsta Latvijas klubs.

RFS pērn pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioni. Komandai arī izdevās uzvarēt 2019. un 2021. gada Latvijas kausa izcīņā. Šovakar klubs var gūt pirmos lielos panākumus arī uz Eiropas skatuves.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu