RFS ģenerāldirekors Verpakovskis: Pēdējā laikā mums katrā spēlē ir drāma

TVNET no Belfāstas
CopyDraugiem X Whatsapp
Māris Verpakovskis.
Māris Verpakovskis. Foto: https://www.facebook.com/fkrfs/photos

Lai gan Latvijas čempionei futbolā RFS pēdējā laikā grūti klājas ar vārtu gūšanu, kā arī pēdējo spēļu sižeti izvērsušies dramatiski, vienības ģenerāldirektors Māris Verpakovskis tic uzvarai UEFA Konferences līgas izšķirošajā kvalifikācijas mačā par iekļūšanu grupu turnīrā, tā viņš pauda sarunā ar TVNET.

RFS komanda trešdien ar čarterreisu devās no Rīgas uz Belfāstu, kur jau ceturtdienas vakarā aizvadīs izšķirošo UEFA Konferences līgas kvalifikācijas maču pret ziemeļīru "Linfield". Uzvarētājs šajā mačā nodrošinās vietu sacensību grupu turnīrā.

Trešdienas vakarā RFS Belfāstas "Windsor Park" stadionā aizvadīja sparīgu treniņu, kurā netrūka emociju un azarta. Kādā no epizodēm prāvs pulks Rīgas kluba futbolistu sāka treniņvārtu nešanu uz laukuma centru. Brīdī, kad vārtu smagais rāmis bija jāsagāž uz sāniem, tas trāpīja pa galvu pussargam Artūram Zjuzinam. Savukārt vienības uzbrukuma līderis Andrejs Iličs kādā no cīņasspara pilnā treniņa epizodēm saņēma triecienu pa galvu. 

Treniņš apliecināja, ka futbolisti gatavi atbildīgajai "būt vai nebūt" cīņai, kas uzvaras gadījumā būt lielākais Latvijas futbola klubu panākums pēdējo 13 gadu laikā.

RFS ģenerāldirektors Verpakovskis TVNET sacīja, ka tic savai komandai un tās spējai nepieciešamajā brīdī parādīt vajadzīgo sniegumu.

"Mēs visi ļoti labi saprotam, cik tā spēle ir svarīga, ko tā nozīmē. Kluba vēsturē pirmo reizi esam tik tālu tikuši.  Viss ir mūsu rokās. Ja šodien parādām savu spēli, pat ne labāko, bet savu - to ir pa spēkam paveikt. Pēdējā laikā mums grūti padodas vārtu guvumi, katrā spēlē ir drāma. Skatītājiem, protams, tas patīk, bet gribētos jau vienkārši uzvarēt spēli, nebeidzot nervus ne sev, ne citiem," sacīja Latvijas futbola leģenda Verpakovskis.

Bijušais futbolists pauda, ka viņu pašu karjeras laikā šādi atbildīgi brīži tikai iedvesmojuši vēl labākam snieguma laukumā, nevis bijuši papildu slogs. Ļoti svarīgs šobrīd esot komandas treneru korpusa darbs, kuriem jāseko līdzi, lai futbolisti "nepārdeg". Arī Verpakovskis pats aktīvi palīdzot ar padomu šajos jautājumos.

"Ar apstākļiem Belfāstā esam apmierināti. Atlidojām labi, lidojums nebija ilgs, spēlētāji nenogura no ceļa. Viesnīca ir laba līmeņa, labi paēdām. Īstenībā tāda ideāla pirmsspēles diena. Pēc pirmsspēles treniņa vēl ir 24 stundas morāli un fiziski sagatavoties mačam, kas ir ļoti labi. Mēs mērķtiecīgi gājām uz šo grupu turnīru. Sapratām, ka jākļūst par Latvijas čempioniem, lai ceļš uz to būtu reālāks. Čempionu zars ir daudzreiz vienkāršāks, nekā spēlējot pret Eiropas spēcīgāko līgu trešajām vai ceturtajām spēcīgākajām komandām. Mēs esam ļoti tuvu, jāizdara vēl pēdējais solis."

Par īpaši nozīmīgu Verpakovskis nosauca RFS ilggadējā kapteiņa Tomāša Šimkoviča atgriešanos komandā. Pēc šīs sezonas kapteiņa Tomislava Šāriča došanās prom no komandas ģimenes apstākļu dēļ ģērbtuve esot palikusi bez līdera, tāpēc kaut kas bija jādara lietas labā.

Arī lidmašīnā uz Belfāstu Šimkovičs rīkojās kā īstens kapteinis: piegāja pie komandas biedriem, tēvišķi aprunājās, pajokoja. Viņš pats gan pauda, ka nedara to uzspēlēti vai mākslīgi, bet tāds bijis visu savu karjeru.

Kvalifikācijas "play-off" kārtas atbildes mačs "Windsor Park" stadionā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to varēs vērot platformā "Viaplay".

Pagājušajā ceturtdienā "Skonto" stadionā notikusī spēle noslēdzās ar rezultātu 2:2. Vēl pāris minūtes pirms pamatlaika beigām rīdzinieki bija iedzinējos ar 0:2 un varēja skeptiski raudzīties grupu turnīra virzienā, taču atlikušajā laikā vārtus guva Kevins Frīzenbihlers un Žiga Lipuščeks, RFS leģionāriem izraujot neizšķirtu.

Atbildes spēlē RFS komandai vajadzīga jebkāda uzvara.

No Latvijas klubiem tikai "Ventspils" ir spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Nepārvarot "play-off" kārtu, RFS no UEFA iegūs 1,31 miljonu eiro, bet iekļūstot grupu turnīrā garantēs vismaz 3,3 miljonus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu