Video un audio ⟩ Hokejists, bet galvenais - krietns cilvēks. Vecāku pulētais dimants Martins Laviņš (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Laviņš tēva Rodrigo Latvijas izlases kreklā.
Martins Laviņš tēva Rodrigo Latvijas izlases kreklā. Foto: https://www.facebook.com/jana.dulevska

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 36. sērijā viesojās viens no Latvijas U-20 izlases līderiem Martins Laviņš.

Augustā aizvadītajā pasaules U-20 čempionātā augstākajā divīzijā Martins bija viena no redzamākajām figūrām Latvijas izlases sastāvā. Ātrs, agresīvs, nepiekāpīgs, ļoti aktīvs uz soliņa. Laviņš arī bija kapteiņa Ralfa Bergmaņa palīgs.

Lai gan pats Martins sevi dēvē par "ne to meistarīgāko hokejistu", cīņnasspara trūkumu viņam noteikti nevar pārmest.

Cīnīties līdz galam katrā epizodē viņam mācījusi mamma Jana Duļevska.

"Viņa man pati agrāk sacīja, ka neko daudz no hokeja nesaprot, bet nevar noskatīties manā sniegumā tad, kad necīnos," atcerējās Martins.

Šajā vasarā U-20 izlase ar Laviņu ierindā kļuva par pirmo šī vecuma Latvijas hokeja komandu, kas sasniegusi pasaules čempionāta augstākās divīzijas ceturtdaļfinālu.

Uzbrucējs uzskata, ka šīs komandas spēks ir kolektīvā, nevis individuālos meistaros. Visi bijuši kā vienota dūre, ģimene. Laviņš arī uzsvēra, ka ļoti svarīgi bijis tas, ka visi spēlētāji bijuši uz vienota viļņa, individuālās ambīcijas un statistiku atstājot otrajā plānā.

Puiša karjerā esot bijuši gadījumi, kad individuālisti sabojā gan atmosfēru komandā, gan tās kopējo sportisko sniegumu.

Par vērtīgāko padomu, ko viņam devuši vecāki (Latvijas izlases rekordists aizvadīto spēļu skaita ziņā Rodrigo Laviņš un televīzijas personība Jana Duļevska) Martins atzīst to, ka allaž uzsvērts, ka daudz svarīgāk kā par labu hokejistu viņam ir kļūt par krietnu cilvēku.

Sarunā Martins arī atklāja, ka nesen meklējis palīdzību pie sporta psihologa Kristapa Zvejnieka, jo debijas sezonā ASV viss negāja kā plānots, hokejistam ievērojami zaudējot pārliecību par savām spējām laukumā.

Vēl Laviņš atcerēsies savus pirmos soļus hokejā, pastāstīs, kāpēc viņam ir svarīgi ikdienā runāt latviski, kā arī neiztiksim bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 36. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 36. sērija

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu