Puišiem visu laiku teicu, ka mēs vēl neko neesam izdarījuši, atklāj Kazakevičs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc pirmajām četrām uzvarām UEFA Nāciju līgas D līgas mačos uzsvēra valstsvienības spēlētājiem, ka nozīmīgākās spēles vēl ir priekšā, kā vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF), atklāja pats treneris.

Jau ziņots, ka noslēdzošajā UEFA Nāciju līgas D līgas pirmās grupas mačā Latvija ar rezultātu 1:1 (0:0) spēlēja neizšķirti pret Andoru, taču ar to pietika, lai nodrošinātu pēc spēka trešajā Nāciju līgā jeb C līgā.

"Pirms paša kvalifikācijas cikla es negaidīju, ka mums viss nāks viegli. Ne tikai Moldovas komanda ir mums līdzvērtīga, bet arī Andora ir vienība, kas iepriekšējos gados mums ir radījusi lielas grūtības," teica Kazakevičs. "Labais turnīra sākums ar četrām uzvarām četrās spēlēs uzlika zināmu psiholoģisko spiedienu, jo daudziem kvalificēšanās šķita jau pašsaprotama. Puišiem visu laiku teicu, ka mēs vēl neko neesam izdarījuši, ka viss vēl ir priekšā.

Mums kā komandai tomēr nav lielas pieredzes risināt sportiskos uzdevumus no turnīra tabulas viedokļa, tāpēc gaidīju divas sarežģītas spēles."

Šajā izlašu logā izlasei nevarēja palīdzēt aizsargs Mārcis Ošs, pussargs Vladimirs Kamešs, Renārs Varslavāns un uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš ir guvis savainojumu. Galvenais treneris neslēpa, ka laukumā šo spēlētāju iztrūkums bijis jūtams.

"Uzskatu, ka visa turnīra griezumā uzvarējām pelnīti un bijām labākā komanda. Jā, šodienas spēle nebija mūsu labākā, taču ne man, ne puišiem nav nekā, par ko kautrēties. Jāizdara secinājumi un jāmācās no šīs spēles," stāstīja treneris.

"Skaidrs, ka mēs gribējām uzvarēt un izdarīt to pārliecinoši, tomēr laukumā nebijām gatavi dominēt. Šī bija tā spēle, kurā nerādījām savu labāko sniegumu, taču panācām nepieciešamo rezultātu."

Pirmajā grupā uzvaru izcīnīja Latvija ar 13 punktiem, kurai sekoja Moldova ar tādu pašu punktu skaitu, taču sliktāku gūto un zaudēto vārtu bilanci. Trešo vietu ar astoņiem punktiem ieņēma Andora, kamēr ar ceturto pozīciju samierinājās Lihtenšteina, kas pie punktiem netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu