Uzdevums Nāciju līgā izpildīts. Kas Latvijas izlasi gaida tālāk?

rus.tvnet.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola izlase svētdien oficiāli izrāpās no Eiropas futbola pagraba. Pēc neizšķirta 1:1 ar Andoru UEFA Nāciju līgas D līgas grupā, Latvijas nacionālā komanda nodrošināja ceļazīmi līmeni augstāk - uz C līgu. Kas valstsvienību gaida tālāk?

Turnīra pēdējā spēle neizvērsās tā, kā to vēlētos līdzjutēji. Pirmais puslaiks pret Andoru bija viens no vājākajiem Latvijas izlases izpildījumā šajā grupu turnīrā. Pārāk daudz kļūdu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Šķita, ka spēlētāji nav saspēlējušies un piezagās nervozitāte. 

Jānis Ikaunieks pēc spēles sarunā ar RUS TVNET neslēpa, ka valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc pirmajām 45 minūtēm bijis ļoti neapmierināts un centies noskaņot komandu otrajam puslaikam.

"Ģērbtuvē bija rūgtuma sajūta, bet uzdevumu izpildījām un tikām uz C līgu. Man šķiet, ja uzdevums tiek izpildīts, kas tika izvirzīts pirms turnīra, tad viss ir kārtībā," sacīja pussargs Ikaunieks. 

Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Aptuveni tāds pats viedoklis ir arī valstsvienības kapteinim Kasparam Dubram, kurš atzīmēja, ka komanda nepildīja spēles plānu un tikai pirmā puslaika beigās spēlē parādījās pozitīvākas iezīmes. 

"Par ko gan uztraukties? Svarīgāko uzdevumu, kas tika izvirzīts, esam paveikuši. Šī spēle aizmirsīsies, bet rezultāts paliks. Mēs paši saprotam, ka spēles kvalitāte bija ļoti slikta. Bet tādas spēles gadās. Tas ir futbols. Nevar iet laukumā un domāt, ka tu kādu viegli pārspēsi," sarunā ar RUS TVNET norādīja Dubra.

Kazakevičs pēcspēles preses konferencē atzīmēja, ka, lai arī mačā pret Andoru neizdevās sasniegt vēlamo rezultātu, Latvijas izlase grupā uzvarēja pelnīti.

"Esmu priecīgs par kopējo rezultātu sešos turnīra mačos. Uzskatu, ka pelnīti uzvarējām visā turnīrā un bijām labākā komanda. Jā, spēle ar Andoru mums nebija tā labākā, taču ne man, ne puišiem nav par ko kaunēties. Mums jāizdara secinājumi un jāpaņem no šīs spēles labākais," sacīja treneris.

Kaspars Dubra, Pāvels Šteinbors, Jānis Ikaunieks, Roberts Savaļnieks un Eduards Emsis
Kaspars Dubra, Pāvels Šteinbors, Jānis Ikaunieks, Roberts Savaļnieks un Eduards Emsis Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Pēc sešām Nāciju līgas kārtām Latvijas un Moldovas izlases iekrāja vienādu punktu skaitu (13), taču, pateicoties labākai gūto un ielaisto vārtu starpībai, Kazakeviča vadītā vienība ieņēma pirmo vietu grupā un ieguva paaugstinājumu uz C līgu. Taču pirms kārtējās Nāciju līgas izlozes Latvijas izlasei būs ko darīt. 

Nākamos mačus Latvijas izlase aizvadīs šī gada novembrī, kad Baltijas kausa izcīņas pusfinālā spēkosies ar Igauniju. Spēle notiks 16. novembrī Daugavas stadionā Rīgā. Otrajā pusfinālā tajā pašā dienā Lietuvas valstsvienība uzņems Islandi, kas turnīrā piedalīsies pirmo reizi. Fināls un spēle par trešo vietu notiks 19. novembrī.

Vēl pirms tam Latvijas izlasi gaida 2024. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra izloze, kas notiks 9. oktobrī Frankfurtē. Izlozē 54 valstsvienības tiks sadalītas kvalifikācijas grupās, kurās cīnīsies par tiesībām piedalīties finālturnīrā Vācijā.

Ar ko Latvijas izlase vēlētos spēlēt? 

"Es gribu spēlēt pret jebkuru spēcīgu komandu. Man šobrīd nav neviena favorīta. Es vēlos spēlēt ar kādu Top līmeņa komandu un redzēt, kādā līmenī mēs esam uz šo izlašu fona," sacīja Dubra.

Konkrētāk izteicās Jānis Ikaunieks. Viņš vēlas, lai Latvijas izlasei grupā būtu Anglija, Spānija vai Itālija. Un kuras komandas jūs vēlētos redzēt Latvijai "Euro 2024" kvalifikācijas turnīrā?

Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu