Video ⟩ Futbolistu sadursme Valmierā: Jagodinskis palīdzēja atvērt Fallam muti, lai dabūtu ārā mēli (4)

Gatis Kreceris
, TVNET | KLIK Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 34. kārtas spēlē Vidzemes Olimpiskajā centrā (VOC) turnīra līdervienības "Valmiera" aizsargs Pape Falls svētdien piedzīvoja nepatīkamu sadursmi ar RFS spēlētāju Jovanu Vlalukinu. Senegālietis aizrijās ar savu mēli, nonāca slimnīcā un notikušo atceras miglaini.

Abām komandām tā bija viena no svarīgākajām spēlēm Latvijas čempionātā šosezon. RFS oficiāli nolika savas čempionu pilnvaras, kamēr "Valmiera" uzvaras gadījumā spertu platu soli tuvāk pirmajam titulam. 

Mačs noslēdzās neizšķirti 1:1. Intriga divas kārtas pirms čempionāta beigām saglabājas. 

12. minūtē Falls nospēlēja bīstami pret Vlalukinu un, sāpīgi piezemējoties, savainojuma dēļ no laukuma tika aizvests prom ātrās palīdzības mašīnā. "Valmieras" futbolists saņēma sarkano kartīti, mājiniekus atstājot mazākumā. 

Falls nekavējoties tika nogādāts Valmieras slimnīcā. Pirmdien viņš, visticamāk, tiks izrakstīts. Sezona gan Fallam ir beigusies. 

"Viņš bija aizrijies ar mēli. Pēc tās informācijas, kas ir mums, Vitālijs Jagodinskis [RFS aizsargs] palīdzēja atvērt vaļā Falla muti, lai dabūtu ārā mēli. Tai momentā bija tik daudz cilvēku apkārt... katram par notikušo ir sava versija," sarunā ar TVNET sacīja "Valmieras" preses pārstāvis Aivis Kalniņš. 

Falls no spēles maz ko atceras. Līdz pat svētdienas vakaram viņš atcerējies, ka iesildījies, bet turpmākie notikumi ir miglā tīti. Ārsti viņam nozīmējuši gultas režīmu. 

"Nākot pie samaņas, viņa pirmais jautājums bija par to, kurš no komandas spēlētājiem guva vārtus," teica Kalniņš. "Tobrīd tas viņam bija svarīgākais."

Kluba pārstāvji slimnīcā parādījuši Fallam video ar incidentu, un pēcāk viņš aptuveni apjautis, kas noticis. 

"Komandā visiem tobrīd bija diezgan liels šoks. Taču ļoti ātri izdevās noskaidrot, ka ar Fallu viss daudzmaz ir kārtībā. Cik nu vien tas var būt. Viņam tuvākajiem cilvēkiem tas bija pārdzīvojums, uztvēra šo epizodi asāk," pauda Kalniņš. "Nesen viņam tika veikts atkārtots rentgens, tur viss būs kārtībā."

Pēcspēles preses konferencē "Valmieras" galvenais treneris Jurģis Kalns pateicās Jagodinskim par operatīvo rīcību. 

"Neveiksmīgi nokrita, smadzeņu satricinājums, aizrijās ar savu mēli. Paldies Vitālijam Jagodinskim, kurš ātri noreaģēja," uzsvēra Kalns. "Paldies arī fizioterapeitiem, kas bija tur apkārt un fantastiski ātri reaģēja un palīdzēja Fallam."

Turnīra tabulas galvgalī ar 34 mačos izcīnītiem 79 punktiem ir "Valmiera", 78 punkti ir "Riga" komandai un 72 punkti - RFS futbolistiem. Ceturtā ar 69 punktiem ir "Liepāja", piektā ar 48 punktiem - "Auda", 38 punktus sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kamēr 31 punkts ir "Daugavpils" komandai, 25 punkti - "Spartakam", bet "Metta" tikpat spēlēs tikusi pie 21 punkta. Pēdējā ar 19 punktiem ir Salaspils "Super Nova".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu