NBA klubs "Nets" no darba atlaiž galveno treneri Nešu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Stīvs Nešs
Basketbola treneris Stīvs Nešs Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" pēc abpusējas vienošanās no amata atbrīvojusi vienības galveno treneri Stīvu Nešu, vēsta klubs.

ASV mediji ziņo, ka Neša pienākumus pārņems Žaks Vons, bet kā reālākais kandidāts uz šo amatu ir Ime Udoka, kuru iepriekšējās sezonas fināliste Bostonas "Celtics" diskvalificējusi uz vienu sezonu par attiecībām ar kādu no organizācijas darbiniekiem. ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis tviterī raksta, ka "Celtics" dos zaļo gaismu Udokam strādā citā komandā.

Divreiz par līgas vērtīgāko spēlētāju kļuvušais Nešs 2020.gada septembrī pārņēma tobrīd Rodiona Kuruca pārstāvētās "Nets" komandas grožus. Neša vadībā Ņujorkas komanda ar vairākām zvaigznēm sastāvā pērn apstājās "play-off" otrajā kārtā, bet šogad nepārvarēja pirmo kārtu.

Jaunās sezonas sākumā "Nets" uzvarējusi vien divās no septiņām spēlēm un šobrīd ieņem 12.pozīciju Austrumu konfenrecē.

48 gadus vecajam Nešam šī bija pirmā pieredze galvenā trenera amatā. Iepriekš viņš piecus gadus strādāja par konsultantu Goldensteitas "Warriors" komandā, kā arī bija Kanādas izlases ģenerālmenedžeris. "Warriors" komandā pie Neša spēlēja arī Kevins Durents, kurš šobrīd ir "Nets" basketbolists.

NBA Nešs pārstāvēja Fīniksas "Suns", Dalasas "Mavericks" un Losandželosas "Lakers" komandas, karjeru noslēdzot 2015.gada pavasarī.

Nešs divas reizes - 2005. un 2006.gadā - tika atzīts par NBA sezonas vērtīgāko basketbolistu, kā arī astoņas reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlē.

Karjeru Nešs noslēdza ar 10 335 rezultatīvām piespēlēm, kas ir trešais lielākais skaits NBA vēsturē, piekāpjoties vien Džonam Stoktonam un Džeisonam Kidam. Tāpat viņš ar 90,4% ir visu laiku precīzākais soda metienu izpildītājs līgā, šo godu dalot ar Marku Praisu.

NBA regulārajā čempionātā Nešs kopumā nospēlēja 1217 mačus, kuru laikā caurmērā guva 14,3 punktus un veica 8,5 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas cīņās basketbolists 120 spēļu laikā vidēji izcēlās ar 17,3 punktiem un 8,8 rezultatīvām piespēlēm.

Pirms četriem gadiem Nešs tika uzņemts Neismita vārdā nosauktajā Basketbola Slavas zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu