Video ⟩ Dainis Kazakevičs: Spēles sākums bija katastrofāls

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas vīriešu futbola izlasei, ielaižot vārtus jau otrajā minūtē, padevās neveiksmīgs Baltijas kausa pusfināla mača sākums, pēc mača atzina valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvija, noslēdzot pamatlaiku neizšķirti ar 1:1, pēcspēles sitienu sērijā ar 5:3 pārspēja Igauniju un sasniedza Baltijas kausa finālu.

"Nebija vienkārši, jo pretinieks izskatījās kustīgāks un svaigāks. Liela nozīme bija raksturam un spēles disciplīnai. Šajā ziņā varu tikai atzīmēt mūsu komandu, kas, neskatoties uz pretinieku iniciatīvu, bija organizēta, savās vietās un pacietīga," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē trenera teikto pēc uzvaras.

"Otrajā puslaikā gribējām kvalitatīvāku spēli, taču nespējām pretiniekam uzspiest pozicionālo bumbas kontroli viņu laukuma pusē. Neteiksim, ka šajā spēlē svarīgākais bija rezultāts, taču esmu apmierināts ar gala rezultātu."

Igauņi izvirzījās vadībā jau mača otrajā minūtē, kad Latvijas vārtos bumbu raidīja Sergejs Zeņovs, un Kazakevičs neslēpa, ka jau pirms mača paredzēja, ka būs sīva cīņa.

"Redzot mūsu šībrīža funkcionālo kondīciju, paredzēju grūtu spēli," teica treneris. "Spēles sākums bija katastrofāls. Tur būs, ko analizēt, un būs jāizdara pareizie secinājumi. Pēc tam pirmajā puslaikā mums uzbrukumā daudz kas izdevās, lai arī kopumā, protams, ne viss mani apmierināja. Daudz spēka paņēma mūsu vēlēšanās aktīvi presingot, un no tā cieta kompaktums starp vidējo līniju un aizsardzību."

Viņš atklāja, ka pirms spēles šaubījies par dažu futbolistu fizisko sagatavotību, vai viņi spēs nospēlēt 90 minūtes, taču uzteica Riharda Matrevica un Daniela Baloža veiksmīgās debijas pieaugušo izlases rindās.

"Ir, bija un būs situācijas, kurās ne viss laukumā izdodas, un tādās reizē ir svarīgi, lai komanda paliek spēlē un saprot, ar ko var pretendēt uz pozitīvu rezultātu. Šovakar pacietība, raksturs un pašatdeve bija augstākajā līmenī. Tikās divas aptuveni līdzvērtīgas komandas, no kurām viena šoreiz izskatījās svaigāka," piebilda Kazakevičs.

Otrā pusfināla mačā Lietuvas un Islandes duelis pamatlaikā noslēdzās bezvārtu neizšķirti, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 6:5 pārāki bija islandieši.

Baltijas kausa fināls starp Latviju un Islandi tiks aizvadīts 19. novembrī "Daugavas" stadionā.

Baltijas kauss ir senākais joprojām notiekošais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928. gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu