Marenis jau pagājušajā sezonā varēja nonākt "Orebro" komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Marenis.
Rihards Marenis. Foto: Joakim Ahlström

Uzbrucējs Rihards Marenis jau pagājušajā sezonā varēja nonākt Rodrigo Ābola pārstāvētajā Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) klubā "Orebro", spēlētājs atklāja sarunā ar TVNET.

29 gadus vecais Marenis Erebrū komandai izīrēts līdz šīs sezonas beigām. Debijas mačā decembra ievadā pret Malmes klubu viņš nospēlēja 11 minūtes, bet jau pēc cīņas saņēma trīs spēļu diskvalifikāciju nepareizi izpildīta spēka paņēmiena dēļ.

Sarunā TVNET tiešsaistes žurnālā KLIK Marenis atklāja, ka "Orebro" par viņu interesējās jau pērnsezon, kad viņš pārstāvēja pēc spēka otrās līgas jeb "Alsvenskan" vienību "Vita Hasten".

"Rodrigo loma manā nonākšanā "Orebro" bija ļoti minimāla. Viņam tikai pēdējā brīdī pajautāja viedokli par mani. Pagājušajā sezonā arī viņi mani vēroja. Jo pagājušas sezonas vidū arī bija interese, varēju nonākt "Orebro". Es liku uz to lielas cerības, gribēju tur spēlēt. Tas palīdzēja rādīt labāku sniegumu "Vita Hasten" rindās. Pēc sezonas intereses vairs nebija, tāpēc ilgi negaidīju un parakstīju ar "MoDo"," izteicās Marenis.

Visu sarunu ar Rihardu Mareni var izlasīt TVNET sadaļā KLIK.

Sezonas pirmajā daļā Marenis pārstāvēja Zviedrijas pēc spēka otrās līgas līdervienību Ērnšeldsvīkas "MoDo". Marenis 23 mačos guva piecus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Iepriekšējo sezonu Marenis sāka Zviedrijas pēc spēka trešās līgas komandā "Kiruna IF", kuras sastāvā septiņās spēlēs sakrāja 12 (9+3) rezultativitātes punktus, pēc tam pārceļoties līgu augstāk - uz citu "Allsvenskan" klubu Nēšepingas "Vita Hasten".

Nēšepingas vienības rindās uzbrucējs 33 spēlēs sakrāja 36 (21+15) rezultativitātes punktus.

Iepriekš Marenis karjeras laikā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" rindās tika aizvadījis 69 spēles, kurās guvis piecus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlējis.

Latvijā Marenis spēlējis "Mogo" kluba rindās. Jaunatnes līmenī Marenis spēlēja Kanādā un ASV, bet pirms profesionālās karjeras sākšanas viņš četrus gadus pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

Marenis Latvijas izlases sastāvā piedalījies trīs pasaules čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu