Porziņģis par Dončiču: Tas puisis nav normāls!

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (no labās) pret Luku Dončiču.
Kristaps Porziņģis (no labās) pret Luku Dončiču. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs otrdienas mačā pret Ņujorkas "Knicks" parādīja tik spilgtu sniegumu, ka arī viņa bijušais komandas biedrs Kristaps Porziņģis nespēja slēpt savu sajūsmu.

Dončičs otrdien savas NBA karjeras rezultatīvākajā spēlē izcēlās ar iespaidīgu "triple-double", kaldinot Dalasas "Mavericks" uzvaru pār Porziņģa bijušo klubu Ņujorkas "Knicks" papildlaikā ar 126:121.

Dončičs uzvarētāju labā guva 60 punktus (2p. 19/25, 3p. 2/6, soda metieni 16/22), izcīnīja 21 atlēkušo bumbu, veica desmit rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un bloķēja vienu metienu.

Slovēnijas basketbolists kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš "triple-double" sasniedzis ar vismaz 60 gūtiem punktiem, vismaz 20 izcīnītām atlēkušajām bumbām un vismaz 10 rezultatīvām piespēlēm.

Pēc šāda snieguma neklusēja arī Porziņģis, kaut viņš pats nesen bija noslēdzis maču pret Filadelfijas "76ers".

"60/20/10? Šis puisis nav normāls," savā īsajā ziņojumā sociālās saziņas vietnē "Twitter" pauda Porziņģis.

Pašam Porziņģim pirms šī ziņojuma uzrakstīšanas arī klājās ļoti labi. Viņš Vašingtonas "Wizards" uzvarā pār Filadelfijas "76ers" izcēlās ar 24 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Dončičam līdz šim NBA spēlētāja karjeras rezultativitātes rekords bija 51 punkts. Un lielākais līdz šim vienā spēlē izcīnīto atlēkušo bumbu skaits slovēnim bija 20.

Iepriekš NBA vēsturē "triple-double" ar 60 gūtajiem punktiem bija sasniedzis vienīgi Džeimss Hārdens (2018. gadā), taču viņš izcīnīja tikai 10 atlēkušās bumbas.

Dončičs labojis "Mavericks" kluba rekordu, kas kopš 2004. gada piederēja leģendārajam vācietim Dirkam Novickim, kurš savas NBA spēlētāja karjeras rezultatīvākajā spēlē guva 53 punktus.

"Mavericks" ar 19 uzvarām un 16 zaudējumiem ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, tikmēr "Knicks" ar bilanci 18-17 ierindojas sestajā pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu