Kanādas Ukraiņu kongress pieprasa valdībai liegt Ovečkinam iekļūšanu valstī

CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AFP/SCANPIX

Kanādas Ukraiņu kongress (UCC), kas ir ukraiņu diasporas pārstāvniecības organizācija Kanādā, pieprasījusi Kanādai liegt Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejistam Aleksandram Ovečkinam iekļūšanu valstī, teikts UCC publiskajā paziņojumā.

UCC publiskotajā vēstulē norādīts, ka Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Ovečkins ir ilggadējs Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājs un piedalījās viņa vēlēšanu kampaņā 2018. gadā. Tāpat Ovečkins arī pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā paudis, ka Putins ir viņa prezidents, un nav nosodījis Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā.

UCC norāda, ka Ovečkina atteikšanās nosodīt karadarbību un Putina režīmu ir aizskaroša Kanādā dzīvojošajai ukraiņu diasporai. Pēc Kanādas Statistikas pārvaldes datiem, 2016. gadā veiktajā tautas skaitīšanā apmēram 1,36 miljoniem jeb 4% Kanādas iedzīvotāju bija Ukrainas izcelsme.

UCC ieskatā, Ovečkina ielaišana valstī radītu nepareizu signālu Kanādas iedzīvotājiem un parādītu, ka Ovečkina un NHL komerciālās intereses valstij ir svarīgākas par Ukrainas tautas ciešanām. Tāpat kongress norāda, ka Kanādai nav pienākuma ielaist Ovečkinu savā valstī.

Pirms 2018. gada Krievijas prezidenta vēlēšanām Ovečkins Putina atbalsta kampaņai izveidoja iniciatīvu "PutinTeam", kurai pievienojās vairākas Krievijas sporta un kultūras zvaigznes. 37 gadus vecā uzbrucēja sociālās vietnes "Instagram" oficiālā profila bildē joprojām ir Ovečkins kopā ar Putinu.

Decembrī Ovečkins pakāpās uz otro vietu NHL vārtu guvēju sarakstā, tagad par 91 precīzu metienu atpaliekot no rekordista Veina Grecka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu