Video ⟩ Hašeks par Ovečkina rīcību: Tas ir spļāviens sejā aptuveni 500 nogalinātiem Ukrainas bērniem (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NHL zvaigzne Aleksandrs Ovečkins ar dēlu Sergeju
NHL zvaigzne Aleksandrs Ovečkins ar dēlu Sergeju Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas hokeja leģenda Dominiks Hašeks asi kritizējis Nacionālo hokeja līgu (NHL), ka tā atļāvusi Krievijas diktatora Vladimira Putina atbalstītāja Aleksandra Ovečkina dēlam piedalīties Visu zvaigžņu spēles prasmju konkursā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē NHL norisinājās ikgadējā Visu zvaigžņu spēle. Pasākuma norisē ietilpst arī dažādi prasmju pārbaudījumi.

Viens no konkursiem ir "bullīšu" sacensības, kurās komandu labākie nūjas pārvaldīšanas meistari cenšas apspēlēt pretinieku vārtu vīrus. Šoreiz šajā aktivitātē piedalījās arī Kremļa atbalstītāja Ovečkina dēls Sergejs.

Interneta vidē fani šo brīdi lielākoties nosauca par piemīlīgu. Tomēr leģendārais čehu vārtsargs Hašeks, kurš kopš kara sākuma ir asi kritizējis kā Ovečkinu tā NHL, bija citās domās.

"NHL ir sasniegusi zemāko līmeni. Atļauja Ovečkina dēlam iziet uz ledus NHL Visu zvaigžņu spēlē ir spļāviens sejā aptuveni 500 nogalinātiem, tūkstošiem savainotu un vairākiem desmitiem tūkstošu nolaupītu ukraiņu bērnu. NHL un Gerijam Betmenam ir jāsamaksā par šo drausmīgo rīcību," savā "Twitter" kontā rakstīja Hašeks.

Leģendārais vārtsargs gan, atbildot uz citu lietotāju komentāriem, uzsvēra, ka nevēršas pret pašu Sergeju Ovečkinu, kuram ir vien četri gadi, bet gan pašu NHL.

Ovečkinam joprojām "Instagram" konta profila bildē redzams viņš pats, sarokojoties ar kara noziedznieku Putinu. Neilgi pēc agresorvalsts iebrukuma Ukrainā Ovečkins ļoti izvairīgi komentēja notiekošo.

"Situācija ir sarežģīta. Man ģimene ir Krievijā, un tas ir biedējoši. Taču es neko nevaru darīt. Mēs vienkārši ceram, ka tas drīz beigsies un viss būs kārtībā."

Ovečkins jau gadiem ilgi publiski paudis atbalstu Krievijas prezidentam. 2017. gadā hokejists sāka sociālu kustību "Team Putin" ("Putina komanda").

"Situācija ir grūta abās pusēs. Nu, viņš ir mans prezidents. Taču neesmu politiķis, es esmu sportists. Ceru, ka drīz tas viss beigsies. Šo situāciju es nekontrolēju," sacīja hokejists, izvairoties no tiešas atbildes uz jautājumu, vai viņš atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Uz šādiem Ovečkina komentāriem Hašeks reaģēja ļoti asi, nosaucot viņu par "cāļa s*du".

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu