Video Ostapenko sāk vareni, bet zaudē Lukašenko favorītei Sabaļenkai

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien Dubaijas "WTA 1000" turnīra astotdaļfinālā ar 6-2, 1-6 un 1-6 zaudēja pasaules ranga otrajai raketei un Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko kvēli atbalstītajai Arinai Sabaļenkai.

Pirmajos divos geimos tenisistes apmainījās breikiem, bet trešajā Sabaļenka vispirms neizservēja uzvaru geimā un pēc tam, trāpot bumbiņu tīklā, ļāva Ostapenko panākt 2-1. Sekojošajā geimā Latvijas tenisiste piespieda pretinieci pāris reizes sist bumbiņu autā un ieguva punkta handikapu - 3-1. Turpinājumā baltkrieviete pie savas serves panāca 30:0, taču Ostapenko atbildēja ar agresīviem sitieniem un vēlreiz nobreikoja pretinieci.

Pie savas serves Ostapenko nonāca iedzinējos ar 15:40, taču Sabaļenka vēl vairākas reizes sita bumbiņu autā, kas Latvijas sportistei ļāva nosargāt servi un panākt 5-1. Turpinājumā pretiniece pirmo reizi mačā realizēja savu servi, bet nākamajā geimā, Ostapenko servējot par uzvaru setā, Sabaļenka neizmantoja vienu breikbumbu. Latvijas pirmā rakete ar spēcīgu servi realizēja otro setbumbu un panāca 6-2.

Līdz šim šajā sezonā Sabaļenka kaut vienu setu bija zaudējusi tikai Austrālijas atklātā čempionāta finālā, ar 4-6 piekāpjoties Jeļenai Ribakinai.

Kļūdu dēļ un neveiksmīgi uzņemot servi, Ostapenko otrā seta ievadā nonāca iedzinējos ar 0-3. Pēc pārtraukuma Ostapenko uzlaboja savu spēli un ar trešo piegājienu izservēja uzvaru geimā, panākdama 1-3, taču Sabaļenka turpināja sekmīgi servēt un atjaunoja trīs punktu pārsvaru. Turpretī Ostapenko servēja nesekmīgi un zaudēja vēl vienu geimu, dodot pretiniecei iespēju servēt par uzvaru setā. Pirmo setbumbu Ostapenko neļāva pretiniecei realizēt, tomēr ar otro baltkrieviete panāca 6-2.

Trešo setu Ostapenko iesāka ar punktu pie savas serves, izpildot spēcīgu sitienu laukumā. Sabaļenka gan turpināja servēt teicami un, nezaudējot ne izspēli, panāca 1-1. Savu otro servi setā Ostapenko neizdevās nosargāt, Sabaļenkai pie trešās breikbumas panākot 2-1. Nākamajā geimā Ostapenko ar netveramu sitienu tika pie breikbumbas, kuru gan neizmantoja un turpinājumā pagalam neveiksmīgi servēja, kas Sabaļenkai ļāva panākt 4-1.

Pēdējā iespēja atspēlēties Ostapenko bija septītajā geimā, kurā viņa pie savas serves panāca 30:0. Sabaļenka sekmīgāk sāka uzņemt servi un uzvarēja trīs izspēles pēc kārtas, tiekot pie mačbumbas, kuru nerealizēja, bet ar otro piegājienu viņa noslēdza setu un uzvarēja visu spēli.

Ostapenko WTA rangā ieņem 20. vietu un sacensībās bija izsēta ar 13. numuru, bet Sabaļenka ir planētas otrā rakete un otro numuru saņēmusi arī Dubaijas turnīrā.

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Latvijas tenisiste nopelnīja 105 pasaules ranga punktus. Pagājušā gada februāra trešajā nedēļā Ostapenko aizcīnījās līdz Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālam un iekrāja 350 pasaules ranga punktus, kuri bija jāaizstāv šajā nedēļā. Tagad latvietei atkal gaidāms neliels kritums rangā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-1, 6-4 pārspēja Ukrainas tenisisti Katarinu Zavacku (WTA 280.), bet otrajā ar 6-2, 6-0 sagrāva talantīgo čehieti Lindu Fruhvirtovu (WTA 52.). Sabaļenka no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar 6-0, 6-1 pieveica amerikānieti Lorēnu Deivisu (WTA 49.).

Sabaļenka 2023. gadā uzvarējusi visās 12 spēlēs un turnīrs Dubaijā viņai ir pirmais pēc triumfa "Australian Open". Vēl pirms tam viņa uzvarēja turnīrā Adelaidā. Karjerā viņa izcīnījusi 12 WTA trofejas.

Sabaļenkas spēlēšana WTA tūrē gan tiek pretrunīgi vērtēta, jo viņai ir agresorvalsts Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko atbalsts.

Ostapenko un Sabaļenka 2019. gadā tikās Džendžou "Premier" turnīra otrajā kārtā, pārliecinošu uzvaru svinot baltkrievietei.

Ostapenko sezonas ievadā ir guvusi deviņas uzvaras un piedzīvojusi piecas neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu.

Tuvajos Austrumos Abū Dabī un Dohas "WTA 500" sērijas sacensībās Ostapenko neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Ostapenko ir pašreizējā turnīra uzvarētāja, pirms gada finālā pieveicot ar pirmo numuru izsēto Veroniku Kudermetovu.

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piedalās arī dubultspēļu turnīrā, kur sasniegušas ceturtdaļfinālu.

Turnīrs Dubaijā norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu