Vēl viens Latvijas izlases hokejists apstiprinājis, ka spēlēs PČ Rīgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rihards Bukarts (nr.13)
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Rihards Bukarts (nr.13) Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts sarunā ar komandas ģenerālmenedžeri Rūdolfu Kalvīti apstiprinājis, ka pārstāvēs valstsvienību šogad gaidāmajā pasaules čempionātā Rīgā.

Iepriekš Latvijas Hokeja federācija (LHF) ziņoja, ka dalībai izlasē savu piekrišanu devuši arī Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlētāji Kristiāns Rubīns, Eduards Tralmaks un Raivis Ansons. Viss gan būs atkarīgs no viņu pārstāvēto klubu sekmēm izslēgšanas cīņās.

Savukārt piektdien LHF ziņoja, ka valstsvienībā spēlēs arī pagājušā gada pasaules čempionāta viens no trim labākajiem Latvijas komandas hokejistiem Rihards Bukarts.

"Skatoties 2006. gada pasaules čempionātu, atmosfēra mūsu fanu priekšā bija fantastiska un neaizmirstama! Pēc tam sekoja 2021. gada čempionāts, par kuru fanoja pilsētā, mājās, bet arēna bija tukša. Ir 2023. gads. Varu teikt, ka tas ir mans sapnis - spēlēt pie pārpildītām tribīnēm," LHF citē Bukarta teikto.

Bukarts izlases nometnei pievienosies uzreiz pēc sezonas noslēguma Austrijas atklātajā čempionātā, ja vien būs vesels.

27 gadus vecais Bukarts šajā sezonā pārstāv Austrijas klubu Klāgenfurtes AC, kas spēlē ICEHL līgā. Latvietis 28 sezonas mačos izcēlies ar 25 (13+12) rezultativitātes punktiem.

Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere Somijā un Rīga Latvijā, norisināsies no 2023.gada 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu