Ankipāns: Tikai tagad sāksies sezonas labākā daļa (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja treneris Ģirts Ankipāns
Hokeja treneris Ģirts Ankipāns Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) šīs sezonas regulārā čempionāta uzvarētājas "Mogo"/LSPA mērķis ir tikt izslēgšanas spēļu finālā un cīnīties par čempionu kausu, otrdien sarunā ar aģentūru LETA teica komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

"Uzvarēt regulārajā čempionātā ir forši, bet tikai tagad sāksies sezonas labākā daļa," pirms ceturtdaļfināla spēlēm ar Viļņas klubu "Hockey Punks" sacīja Ankipāns. "Tieši "play-off" mači ir tas, kam mēs spēlējām un gatavojāmies visu sezonu."

"Šosezon visos [četros] mačos Viļņas komandu esam uzvarējuši un pirmajā kārtā grūtībām nevajadzētu būt," izslēgšanas spēles ieskicē rīdzinieku treneris. "Gribam sasniegt finālu un tur cīnīties ar "Zemgali"/LLU. Domāju, ka tas būtu interesantākais fināls."

"Protams, ka "play-off" ir "play-off", visādi var būt, bet Jelgavas komanda ir laba un tai vajadzētu sasniegt finālu," sacīja Ankipāns. "Domāju, ka viņi pat ir labākā pozīcijā nekā mēs."

"Mogo"/LSPA ceturtdaļfināla sērijā, kas ilgs līdz kādas komandas trim uzvarām, pirmo maču pret "Hockey Panks" aizvadīs šodien plkst.19.15 savā laukumā.

"Šobrīd mums ir daži savainotie spēlētāji, kādam vēl jāuzņem optimālā forma, bet problēmām nevajadzētu būt," par pirmo spēli sacīja Ankipāns. "Kā jau pirms "play-off", par savainotajiem spēlētājiem informāciju nesniegšu, bet varu pateikt, ka traumas nav smagas."

Jau vēstīts, ka "Mogo"/LSPA regulārajā čempionātā 32 mačos izcīnīja 30 uzvaras un piedzīvoja tikai divus zaudējumus, ar 60 punktiem pārliecinoši ieņemot pirmo vietu. Abas reizes rīdzinieki piekāpās "Zemgale"/LLU hokejistiem, kuri ar 51 punktu ierindojās otrajā vietā.

Trešo vietu ar 43 punktiem izcīnīja Rīgas "Dinamo", kurai ar 38 punktiem sekoja "Prizma". Piektā ar 33 punktiem bija Hokeja skola "Rīga", 27 punktus izcīnīja Kauņas "City", 26 punktus - Elektrēnu "Energija", 24 punktus - Viļņas "Hockey Punks", bet četrus punktus ieguva "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga" hokejisti, kuri palika devītajā vietā un izslēgšanas spēlēs neiekļuva.

Citā ceturtdaļfināla pārī šovakar plks.19.00 pirmo maču aizvadīs arī "Prizma" un "Rīga", bet rīt plkst.18.30 savā laukumā izslēgšanas spēles uzsāks "Dinamo" pret "City", savukārt "Zemgale"/LLU plkst.19.30 uzņems "Energija" hokejistus.

Pusfināla un finālsērijas ilgs līdz kādas komandas četrām uzvarām.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, sērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu