Arī Balinskis piekritis šopavasar spēlēt Latvijas hokeja izlasē (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Uvis Balinskis
Uvis Balinskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlasei maijā gaidāmajā pasaules čempionātā Rīgā piekritis palīdzēt arī potenciālais pirmā pāra aizsargs Uvis Jānis Balinskis, trešdien ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

26 gadus vecais hokejists šosezon spēlē Čehijas augstākās līgas komandā Liberecas "Bīlī Tygrži". Viņš regulārā čempionāta 50 mačos izcēlās ar 35 (11+24) rezultativitātes punktiem, kļūstot par līgas rezultatīvāko aizsargu.

"Bīlī Tygrži" regulārajā čempionātā ar 87 punktiem 52 spēlēs ierindojās piektajā vietā un izslēgšanas spēļu pirmajā kārta tiksies ar Plzeņas "Škoda", kas izcīnīja 65 punktus un kā pēdējā no 12. vietas kvalificējās "play-off".

"Šis gads būs īpašs, jo spēlēsim pie pilnām tribīnēm ar mūsu faniem. Pārstāvēt Latvijas izlasi pašmāju čempionātā: par ko tādu esmu sapņojis kopš bērnības. Man būs liels gods būt daļai no šis komandas un palīdzēt gūt uzvaras, iepriecinot mūsu fanus," Balinska teikto citē LHF.

Visticamāk, ka Balinskim tiks atvēlēta loma valstsvienības pirmajā aizsargu pārī un galvenajā vairākuma izspēles pieciniekā.

Aizsargs pirmo pasaules čempionātu izlases kreklā aizvadīja 2017. gadā Ķelnē, bet kopumā piedalījies četrās pasaules meistarsacīkstēs un Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs.

Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere Somijā un Rīga Latvijā, norisināsies no 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu