WTA ranga līdere Švjonteka par Krievijas tenisistes kreklu: Es biju pārsteigta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Iga Švjonteka
Iga Švjonteka Foto: AFP/SCANPIX

WTA ranga līdere Iga Švjonteka no Polijas ļoti aktīvi atbalsta Ukrainu tās karā pret agresorvalsti Krieviju. Viņa bieži tieši izteikusies publiski un organizējusi naudas, humānās palīdzības vākšanu karā cietušajiem.

Viņa arī izteicās par Krievijas tenisistes Anastasijas Potapovas (WTA 28.) krekla izvēli divos WTA turnīros. 

Švjonteka uzskata, ka Potapovai nevajadzētu publiski atbalstīt savu valsti tās karadarbības laikā Ukrainā.

Potapova uz spēli ar Džesiku Pegulu prestižajā Indianvelsas turnīrā ieradās Krievijas futbola kluba Maskavas "Spartak" kreklā. Šai komandai ir liegta dalība UEFA rīkotajās sacensībās. 

21 gadu vecā krieviete apgalvo, ka atbalstījusi "Spartak" kopš 13 gadu vecuma un nesaskata tajā neko provokatīvu.

"Ja godīgi, es biju pārsteigta," BBC citē Švjontekas izteikumus. 

"Man šķita, ka spēlētāja apzinās, ka viņa nedrīkst, pat ja viņa jūt līdzi šai komandai, tādās reizēs šādi izrādīt savus uzskatus."

Švjonteka ir viena no lielākajām pasaules sporta zvaigznēm, kura bieži kritizējusi Krieviju par tās izvērsto karu Ukrainā. 

Teniss ir viens no retajiem sporta veidiem, kas pieļauj agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas sportistu sacenšanos visaugstākā līmenī. Tiesa, neitrālu sportistu statusā.

Švjonteka ir pārrunājusi Potapovas rīcību ar WTA. 

"Es apspriedos ar WTA un uzzināju, ka šādu situāciju būs mazāk. Teica, ka paskaidros citām spēlētājām, ka nevar demosntrēt pat Krievijas komandu simbolus, un tas mani nedaudz nomierināja," pauda WTA ranga līdere. "No otras puses, es domāju, ka šādai informācijai vajadzēja nākt krietni agrāk. Visu militāro notikumu sākumā ģērbtuvē valdīja liels haoss. Nebija skaidrs, kā ar to visu tikt galā."

Vispirms Potapova Dubaijas WTA turnīra laikā tukšā stadionā pozēja Krievijas futbola kluba Maskavas "Spartak" kreklā. Šis klubs pieder Krievijas naftas koncernam "Lukoil", kura prezidents bija Vagits Aļekperovs. Viņš ir pietuvināta persona Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu