Video ⟩ Kembridžas Universitātes airētāji vēsturiskajā regatē pārspēj Oksfordu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kembridžas Universitātes airētāji svētdien slavenajā laivu regatē pārspēja Oksfordas Universitāti.

Airētāji sacentās Temzas upē 4,2 jūdžu (6,8 kilometru) distancē. Vīru sacensībās vadībā vispirms izvirzījās Oksfordas airētāji, taču, tuvojoties finišam, vadību pārņēma Kembridžas vienība, kas finišu sasniedza pēc 18 minūtēm un 18 sekundēm, pārspējot pretinieku par nedaudz vairāk kā laivas garuma tiesu.

Oksfordas vienības rindās uzreiz pēc finiša mediķu palīdzība bija nepieciešama vienam no airētājiem Fēliksam Drinkolam, kurš pēc tam tika nogādāts slimnīcā.

Pirms tam notika arī sieviešu sacensības, kurās Kembridžas Universitātes airētājas pārliecinoši bija ātrākas par Oksfordu un svinēja sesto panākumu pēc kārtas. Kembridžas komanda finišēja pēc 20 minūtēm un 29 sekundēm.

Kembridžas un Oksfordas universitāšu regate, kas ir viena no senākajām un prestižākajām astoņnieku sacensībām akadēmiskajā airēšanā, notika 168.reizi.

Kembridžas airētāji šajā regatē ir izcīnījuši 86 uzvaras, kamēr Oksfordas studentu kontā ir 81 panākums, bet 1877.gada sacensībās abas komandas finišēja tik cieši, ka uzvarētājs netika noskaidrots. Savukārt dāmām no 77 regatēm 47 uzvarējusi Kembridžas komanda, bet 30 reizes virsroku guvusi Oksforda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu