Foto ⟩ Kazakevičs: Gaidām smagu spēli, bet varam cīnīties par uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pirms 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā mača viesos pret Velsas valstsvienību atzīst, ka spēle būs grūta, bet tajā ir iespējams cīnīties par uzvaru.

"Esam ielozēti no piektā groza, bet tas mums netraucē katrā spēlē būt konkurētspējīgiem," vīriešu izlases galveno treneri citē Latvijas Futbola federācija (LFF). "Velsa savu skatītāju priekšā mēģinās attaisnot favorīta statusu. Gaidām pietiekami smagu spēli, bet es uzskatu, ka varam cīnīties par uzvaru."

Gatavojoties spēlei ar Velsu, Latvija trešdien Dublinā ar 2:3 piekāpās Īrijai. Savukārt Velsas izlase sestdien jau aizvadīja pirmo kvalifikācijas spēli, izbraukumā spēlējot 1:1 ar Horvātiju.

"Bija labs, lietderīgs gatavošanās posms Īrijā. Izdarījām gandrīz visu no tā, ko bijām plānojuši. Viennozīmīgi - Velsas izlase ir spēles favorīte. Bet mēs šo situāciju uztveram vienkārši - rītdienas spēlē abām komandām ir iespēja cīnīties par trim punktiem," pirmdien preses konferencē sacīja Kazakevičs.

"Saprotam un respektējam, ka Velsa pēdējā laikā regulāri spēlējusi finālturnīros, bet vienas konkrētas spēles ietvaros mēs izdarīsim visu, lai cīnītos par trim punktiem."

"Mani nepārsteidza ne Velsas izlases panāktais rezultāts spēlē ar Horvātiju (1:1), ne velsiešu sniegums tajā mačā," par pretinieku iepriekšējo spēli sacīja Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris. "Skaidrs, ka Velsa ir konkurētspējīgs pretinieks arī uz Horvātijas fona. Bet šādi izrauts neizšķirts droši vien palīdzēs Velsai veidot atjaunināto komandas modeli."

Foto: Latvijas futbola izlases treniņš Kārdifā

Pēc 2022. gada Pasaules kausa karjeru Velsas izlasē noslēdza tās lielākā zvaigzne Garets Beils, kā arī Džo Alens, Kriss Ganters un Džonijs Viljamss.

"Beila nespēlēšana mums ir gan pluss, gan mīnuss. Beils bija komandas līderis, kurš ar savām kvalitātēm varēja panākt rezultātu," par pretinieku sastāvu teica Kazakevičs. "No otras puses, redzam, ka Velsai ir pietiekami plašs un spēcīgu spēlētāju kopums, kas var kompensēt šāda spēlētāja aiziešanu ar citām kvalitātēm."

Savukārt izlases pussargs Jānis Ikaunieks, kuram gaidāmā spēle būs piecdesmitā valstsvienības rindās, norāda, ka vienība ir gatava cīņai par punktiem.

"Man tas būtu svarīgs notikums [aizvadīt 50. spēli], jūtos pagodināts par to, ka man ir bijusi šāda iespēja tik daudz spēlēt izlasē," norāda Ikaunieks. "Ilgu laiku ar izlasi nespēlējām, piecus mēnešus. Šī mums būs pirmā spēle jaunā kvalifikācijas ciklā, un mēs esam gatavi cīnīties par punktiem."

"Domāju, Velsa ir pietiekami profesionāla, nedomāju, ka viņi mūs nenovērtēs. Savu skatītāji priekšā viņi gribēs parādīt savu labāko sniegumu," piebilda pussargs. "Uz mums nav tik daudz spiediena, jo medijos mūs uzskata par grupas pastarīšiem. Taču es labi zinu komandas biedrus. Mums katram ir gods spēlēt izlasē, mēs darīsim, ko varēsim."

Spēle Kārdifā sāksies plkst. 21.45 pēc Latvijas laika, maču tiešraidē translējot platformai "Viaplay".

Bez Latvijas, Horvātijas un Velsas futbolistiem 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra D grupā spēlē arī Turcija un Armēnija, kuru savstarpējā spēlē ar 2:1 uzvaru svinēja turki.

Velsa FIFA rangā ieņem 28. vietu, bet Latvija atrodas 133. pozīcijā.

2004. gada draudzības spēlē ar 2:0 pārāka bija Velsa.

Nākamās spēles Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā aizvadīs jūnija vidū, kad tiksies ar Turciju un Armēniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu