"Orebro" komanda šķiras no Latvijas uzbrucēja Mareņa

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Marenis.
Rihards Marenis. Foto: https://www.facebook.com/orebrohockey/photos

Zviedrijas augstākās līgas (SHL) komanda "Orebro" neturpinās sadarbību ar latviešu uzbrucēju Rihardu Mareni, piektdien pavēstīja klubs.

"Orebro" piektdienas rītā paziņoja, ka komandu atstās desmit hokejisti, kas veidoja šīs sezonas pamatsastāvu. Viņu vidū ir arī abi latvieši - līdzšinējais komandas kapteinis Rodrigo Ābols un Rihards Marenis.

Par Ābolu skaidrība bija jau šī gada 1. janvārī, kad pats hokejists Erebrū laikrakstam "Nerikes Allehanda" pastāstīja, ka nākamsezon pārcelsies uz Engelholmas "Rogle" vienību.

Savukārt par Mareņa nepaturēšanu komanda pavēstīja piektdien, turpinot sastāva pārbūvi.

29 gadus vecais Marenis šo sezonu sāka vienā komandā ar vārtsargu Kristeru Gudļevski, abiem pārstāvot Zviedrijas pēc spēka otrās līgas jeb "Allsvenskan" klubu Ērnšeldsvīkas "MoDo". Uzbrucējs 23 mačos guva piecus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Decembrī viņu līdz sezonas beigām piesaistīja Erebrū komanda, dodot iespēju debitēt SHL čempionātā. 19 mačos SHL regulārajā sezonā Marenis izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem, bet 13 izslēgšanas cīņās palika bez punktiem.

Iepriekšējo sezonu Marenis sāka Zviedrijas pēc spēka trešās līgas komandā "Kiruna IF", kuras sastāvā septiņās spēlēs sakrāja 12 (9+3) rezultativitātes punktus, pēc tam pārceļoties līgu augstāk - uz citu "Allsvenskan" klubu Nēšepingas "Vita Hasten".

Nēšepingas vienības rindās uzbrucējs 33 spēlēs sakrāja 36 (21+15) rezultativitātes punktus.

Iepriekš Marenis karjeras laikā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" rindās tika aizvadījis 69 spēles, kurās guvis piecus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlējis.

Latvijā Marenis spēlējis "Mogo" kluba rindās. Jaunatnes līmenī Marenis spēlēja Kanādā un ASV, bet pirms profesionālās karjeras sākšanas viņš četrus gadus pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).

Marenis Latvijas izlases sastāvā piedalījies trīs pasaules čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu