"Rockets" vadīs "Celtics" diskvalificētais treneris Udoka

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Hjūstonas "Rockets" ir noslēdzis vienošanos ar treneri Imi Udoku, otrdien paziņoja klubs.

Udoka ir kļuvis par 15. galveno treneri kluba vēsturē.

Vienīgajā sezonā Bostonas kluba galvenā trenera amatā Udoka pēc uzvarām pusē spēļu iepriekšējā sezonā palīdzēja "Celtics" 2021./2022. gada sezonā izcīnīt 51 uzvaru, kā arī iekļūt NBA finālā, kur sešās spēlēs tika zaudēts Goldensteitas "Warriors".

"Udokas inteliģence, spars un stingrība bija tās iezīmes, kuras mēs meklējām trenerī, kurš vadītu mūsu komandu nākamajā mūsu attīstības posmā, cenšoties kļūt par čempioniem," sacīja "Rockets" ģenerālmenedžeris Rafaels Stouns.

Viņš piebilst, ka klubam bijuši vairāki "izcili" kandidāti".

"Celtics" par kluba iekšējo noteikumu pārkāpumu Udoku diskvalificēja uz visu 2022./2023. gada sezonu. Masu mediji vēstīja, ka Udokam ir bijušas attiecības ar kādu no organizācijas darbiniecēm.

Udoka bija "Celtics" 18. galvenais treneris, bet trenerim tā bija pirmā pieredze galvenā trenera amatā. Iepriekš karjerā Udoka septiņus gadus bija Grega Popoviča asistents Sanantonio "Spurs", bet vēlāk pieredzi krāja arī Filadelfijas "76ers" un Bruklinas "Nets" komandās.

Spēlētāja karjeras laikā Udoka pārstāvēja Portlendas "Trail Blazers", Losandželosas "Lakers", Ņujorkas "Knicks", "Spurs" un Sakramento "Kings" komandas. Labākā viņam bija 2006./07. gada sezonā "Trail Blazers" rindās, kad viņš vidēji mačā izcēlās ar 8,7 punktiem, 3,7 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

Udoka, kura tēvs ir nigērietis, pārstāvēja Nigērijas izlasi un bija komandas rezultatīvākais spēlētājs 2006. gada pasaules čempionātā.

Viņa māsa Mfona spēlēja Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), tostarp Hjūstonas "Comets" rindās 2003. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu