Verpakovskis par Regžu: Cerams, ka Latvijas izlasei drīz būs papildinājums uzbrukumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Marko Regža
Latvijas futbolists Marko Regža Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Teicami virslīgas sezonu sākušais uzbrucējs Marko Regža cerams drīz iekļūs Latvijas izlases sastāvā, sarunā ar TVNET pauda pašmāju futbola leģenda Māris Verpakovskis.

Regža no 2016. līdz 2021. gadam pārstāvēja RFS komandu, kurā kopš 2019. gada par ģenerāldirektoru strādā Latvijas izlasē gūto vārtu rekordists Verpakovskis.

RFS sastāvā perspektīvajam uzbrucējam neizdevās nostiprināties, taču šo sezonu viņš teicami iesācis "Riga FC" komandas rindās.

Kaut arī Regža tagad spēlē tiešo konkurentu komandā, Verpakovskis neslēpa prieku, ka Latvijas futbolistam izdevies labs sezonas sākums sāncenšu rindās.

"Prieks par Marko, ka viņš ir sācis sist iekšā un ir atradis savu komandu. Kad Marko bija pie mums, mēs visi viņā saskatījām potenciālu," teica Verpakovskis.

2020. gada sezonā spēlētāja attīstības nolūkā RFS klubs Regžu izīrēja BFC "Daugavpils" komandai, kuras sastāvā viņš 15 mačos guva septiņus vārtus.

"Kad viņš atgriezās no īres, viņam tika dotas iespējas, taču viņš tās neizmantoja. Varbūt treneriem bija par maz uzticības viņam. Īsti neiznāca viņam sevi pieteikt kā pamatsastāva uzbrucēju. Laiks gāja uz priekšu, bija pagājušas vairākas sezonas RFS sastāvā, taču šķīrāmies ar labām attiecībām," atskatījās Verpakovskis.

RFS ģenerāldirektors norādīja, ka sanāca nonākt līdz lēmumam, ka Regžam vajag kaut ko pamainīt - atrast sev īsto komandu un treneri.

"Viņam tas tagad ir izdevies. Potenciāls un meistarība viņam ir. Sapratām, ka nav jēgas ilgāk vilkt garumā - jāšķiras, jo tā būs labāk abām pusēm," atzina Verpakovskis.

"Pagarināt līgumu un aizdot viņu atkal īrē vairs nebija vērts. Prieks, ka viņš tagad labi spēlē un gūst vārtus. Cerams, ka Latvijas izlasei drīz būs papildinājums uzbrukuma līnijā."

24 gadus vecais Regža pagājušā sezonā 27 virslīgas spēlēs guva astoņus vārtus, pārstāvot čempionāta jaunpienācēju SK "Super Nova Salaspils", kas turnīru noslēdza pēdējā jeb 10. vietā.

Šīs sezonas sākums izdevies teicams. Regža ar četriem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm patlaban ir Latvijas virslīgas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, un "Riga FC" ir kopvērtējuma līdere pēc astoņām spēļu kārtām.

TVNET tiešsaistes žurnālā Klik piektdien, 28. aprīlī, tiks publicēta intervija, kurā Regža pastāstīja par karjeras līkločiem, kas veduši arī cauri futbola lielvalstīm Vāciju un Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu