Brazīlijā atklāts futbola leģendas Pelē mauzolejs

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmdien Brazīlijas pilsētā Santusā tika atklāts futbola leģendas Pelē mauzolejs.

Santusas vertikālās kapsētas otrajā stāvā mauzolejs sagaida fanus ar divām Pelē zelta statujām un mākslīgo zālienu uz grīdas. Uz sienām redzami fanu attēli stadionā, kā arī tiek atskaņotas līdzjutēju gaviles maču laikā, it kā Pelē joprojām spēlētu. Griesti virs trīskārtējā Pasaules kausa ieguvēja zārka ir gaišzili.

Pelē mauzolejā tika guldīts šī gada 3. janvārī, piecas dienas pēc savas nāves 82 gadu vecumā.

"To ar lielu mīlestību veidoja cilvēki, kas viņu pazina, kas dzīvoja kopā ar viņu. Tajā ir tāda būtība, kāds viņš bija," pēc nelielas ceremonijas ar ģimeni un draugiem sacīja viens no Pelē dēliem Edsons Čolbi du Nascimentu.

Mauzoleja būvniecību vēl Pelē dzīves laikā ieplānoja kapsētas īpašnieks Pepe Alstuts, kurš pats mira 2018. gadā.

Alstuts bija ieplānojis Pelē mauzoleju izvietot daudzstāvu ēkas devītajā stāvā, lai no turienes varētu redzēt "Vila Belmiro" stadionu, kurā Pelē spēlēja 18 gadus "Santos" sastāvā, tomēr leģendārā futbolista ģimene vēlējās, lai mauzolejs atrodas otrajā stāvā un ir vieglāk pieejams cilvēkiem.

Fani, kuri vēlas ierasties mauzolejā, lūgti sākotnēji piereģistrēties kapsētas mājaslapā.

Pelē ir vienīgais, kurš trīs reizes uzvarējis Pasaules kausa izcīņā, ar Brazīlijas izlasi paveicot to 1958., 1962. un 1970. gadā. Gandrīz visu savu profesionāļa karjeru Pelē pavadīja "Santos" komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu