Par Daugavpils sporta skolas direktoru kļuvis bijušais Rīgas "Dinamo" aizsargs (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti ceturtdien lēma vietējās sporta skolas direktora amatā iecelt bijušo hokejistu Ēriku Ševčenko.

Ševčenko atlases konkursā sniedza skaidrāko redzējumu par sporta skolas attīstības perspektīvām un profesionāli atbildēja uz komisijas jautājumiem, sēdē sacīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Ševčenko trūkstot iestādes vadītāja pieredzes, taču tādas neesot bijis arī citiem kandidātiem. Būs daudz jāmācās, rezumēja Isupova. Komisija bijusi vienisprātis, ka Ševčenko ir labākais šī amata kandidāts.

Sēdē Ševčenko informēja, ka darbu Daugavpils sporta skolas direktora amatā sāks ar komandas komplektēšanu, pēc tam tiks izvēlēti prioritārie sporta veidi un izstrādāts skolas darba plāns.

Ševčenko ir profesionāls hokejists, pauda Daugavpils pašvaldībā. Viņš absolvējis Daugavpils Universitāti, kur ieguvis bakalaura grādu Izglītībā ar kvalifikāciju sporta un sociālo zinību skolotājs, kā arī maģistra grādu izglītībā un vadības zinātnēs.

Tāpat Ševčenko ir pārstāvējis Latvijas hokeja klubus Rīgas "Dinamo" un "Liepājas Metalurgs", kā arī dažādas hokeja komandas ārpus Latvijas robežām - Polijā, Norvēģijā, Kazahstānā, Baltkrievijā, Krievijā, ASV. Ševčenko ir bijis arī Latvijas hokeja izlases spēlētājs. Pieredzi ieguvis arī, strādājot par sporta konsultantu un treneri Latvijā, Ķīnā, Krievijā un Polijā.

Kopš 27. marta bija iecelts par Daugavpils Ledus sporta skolas direktora pienākumu izpildītāju. Jaunā amata pienākumus Ševčenko sāks pildīt no 1. jūnija.

Februāra sākumā Daugavpils pilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu par profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu apvienošanu, reorganizējot Individuālo sporta veidu skolu, Ledus sporta skolu un Bērnu un jaunatnes sporta skolu, tās apvienojot un izveidojot jaunu profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu