Latvijas basketbolistes pārbaudes turnīrā Turcijā izcīna uzvaru otrajā spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketboliste Paula Strautmane
Latvijas basketboliste Paula Strautmane Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien Stambulā pārbaudes spēļu turnīra otrajās spēlē ar rezultātu 83:67 (27:17, 21:13, 16:14, 19:23) uzvarēja Čehiju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlases rindās rezultatīvākās ar 14 punktiem bija Paula Strautmane un sešas atlēkušās bumbas izcīnījusī Aleksa Gulbe. Anete Šteinberga atzīmējās ar septiņiem punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

Pēc pirmajā spēlē ar Turcijas komandu piedzīvotās neveiksmes (51:75) otrajā spēlē laukumā devās arī Ieva Pulvere un Vanesa Jasa, bet malā palika Luīze Sila.

Šoreiz Latvijas komanda kļūdījās gandrīz divreiz retāk, nekā pirmajā spēlē (13), uzvarēja cīņā pie groziem (40-34) un precīzāk meta no tālienes (12-27 - 8/24).

Svētdien Latvija tiksies ar Vāciju. Visas komandas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram.

Piektdien turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 51:75 (17:23, 16:18, 16:16, 2:18) zaudēja Turcijai.

Latvijas izlasē pa 13 punktiem guva Aleksa Gulbe un Anete Šteinberga, kuras izcīnīja attiecīgi sešas un piecas atlēkušās bumbas. 11 punktus pievienoja Kitija Laksa, bet astoņi punkti bija debitantei Rainai Tomašickai. Ilze Jākobsone atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Turcijas komandai pa 13 punktiem guva Alperi Onara un Derina Erdogana.

Latvijas izlase uz turnīru Stambulā devās 14 spēlētāju sastāvā. No kandidāšu saraksta mājās palika Aija Jurjāne, Luīze Šepte, Katrīna Ozola, Digna Strautmane un Laura Meldere, kuras turpinās treniņus Rīgā un komandai atkal pievienosies nākamnedēļ.

Pēc turnīra Turcijā latvietes 2.jūnijā "Arēnā Rīga" spēkosies ar Slovākiju, abām komandām tiekoties aiz slēgtām durvīm dienu vēlāk, bet 9.jūnijā Latvijas basketbolistes turpat "Arēnā Rīga" uzņems Dienvidkoreju, ar kuru spēkosies atkārtoti 10.jūnijā, aizvadot maču Salaspils Sporta namā.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks no 15. līdz 25.jūnijam.

Grupas turnīru latvietes aizvadīs Telavivā, 15.jūnijā sacenšoties ar Spānijas, 16.jūnijā - ar Grieķijas un 18.jūnijā - ar Melnkalnes izlasi.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risināsies divās valstīs. A un B grupu komandas spēlēs Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnīsies arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā vieta kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies desmito reizi. Līdz šim labākais sasniegums ir ceturtā vieta 2007.gadā, kas bija arī ceļazīme uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Vēl četras reizes Latvijas komanda ir spēlējusi ceturtdaļfinālā. 2005. un 2017.gadā tika izcīnīta sestā vieta.

Latvijas valstsvienības sastāvs pārbaudes turnīram Turcijā:

Paula Strautmane (Lasevas Duržeļas "Cadi La Seu", Spānija), Ketija Vihmane (Zārluī "Royals", Vācija), Karlīne Pilābere (Pati "Alma", Itālija), Ieva Pulvere (Stambulas "Galatasaray", Turcija), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Enija Vīksne (RSU), Ilze Jākobsone, Marta Miščenko, Kate Vilka, Vanesa Jasa (visas - "TTT Rīga"), Raina Tomašicka (Trutnovas "Loko", Čehija), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Luīze Sila (Vigo "Celta", Spānija), Kitija Laksa (Boloņas "Virtus Segafredo", Itālija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu