Baltkrievijas tenisa zvaigzne atgaiņājas no jautājumiem par karu Ukrainā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Arina Sabaļenka
Arina Sabaļenka Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas tenisa zvaigzne Arina Sabaļenka vairījusies no tiešām atbildēm par Krievijas karu pret Ukrainā un Baltkrievijas iesaistīšanos postošajā karā. Viņa tika aicināta paust savu personīgo viedokli, bet WTA ranga otrā rakete no jautājumiem atgaiņājās.

25 gadus vecā sportiste svētdien sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā "French Open" ar 6-3, 6-2 pirmajā kārtā pieveica Ukrainas pārstāvi Martu Kostjuku, kura iepriekš bieži asi nosodījusi Krieviju par izvērsto karadarbību Ukrainā. 

Sabaļenka tika mudināta ieņemt personisku nostāju par notiekošo karu Ukrainā. 

"Man jums nav komentāru, tāpēc paldies par jūsu jautājumu," viņa sacīja preses konferencē, kad kāds žurnālists jautāja par viņas attiecībām ar Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko.

Lukašenko ir smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas diktatora Vladimira Putina ciešākais sabiedrotais. Janvārī Lukašenko svinēja Sabaļenkas uzvaru "Australian Open" un nesen izteicās, ka cilvēki tāpat zina, no kuras valsts viņa nāk, pat ja startē zem neitrāla karoga.

"Man jums nav komentāru," viņa teica. "Jūs esat saņēmis pietiekami daudz atbilžu no manis, un man nav nekādu komentāru."

Sabaļenka teica, ka neviens Krievijas vai Baltkrievijas sportists neatbalsta karu. Taču viņa izvairījās atbildēt par Krievijas karu Ukrainā. 

2022. gada martā tenisa jumtorganizācijas kara dēļ aizliedza spēlētājiem no Krievijas un Baltkrievijas startēt ar savu valstu karogu, liekot viņiem spēlēt zem neitrāliem karogiem.

Kostjuka pēc spēles atteicās paspiest Sabaļenkai roku. Tā viņa rīkojusies jau iepriekš. 

"Viņa (Sabaļenka) nekad nesaka, ka viņa personīgi neatbalsta šo karu, un man šķiet, ka žurnālistiem vajadzētu jautājumus uzdot precīzāk, jo karš jau ir šeit," sacīja Kostjuka. 

Sabaļenka iepriekš paudusi atbalstu Lukašenko. Viņa arī norādījusi, ka sportam nav nekāda sakara ar politiku.

2020. gadā Sabaļenka atteicās parakstīties, lai Baltkrievijā tiktu rīkotas jaunas prezidenta vēlēšanas. Toreiz atbilstoši oficiālajai versijai uzvarēja Lukašenko. Atklāto vēstuli parakstīja aptuveni 400 Baltkrievijas sportisti, tostarp pasaules un Eiropas čempioni, olimpiāžu medaļnieki un godalgoti sporta meistari, bet ne Sabaļenka.

WTA rangā Sabaļenka atrodas 2. pozīcijā. Ja viņa uzvarēs "French Open", kļūs par planētas pirmo raketi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu