Viens no Latvijas labākajiem vieglatlētiem: Trenēties Latvijā man ir daudz dārgāk nekā Spānijā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Leitis.
Jānis Leitis. Foto: https://www.facebook.com/janis.leitis

Vienam no pašmāju labākajiem vieglatlētiem Jānim Leitim treniņi Latvijā izmaksā daudz dārgāk nekā Spānijā, tā viņš pastāstīja intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Sporta studija".

34 gadus vecais Leitis specializējas sprinta disciplīnās, pārsvarā startējot 400 metru skrējienā. Viņam pieder Latvijas rekords 400 metros, kā arī Eiropas čempiona tituls tāllēkšanā U-23 vecuma grupā 2009. gadā.

Sarunā ar LTV Leitis pauda, ka labprāt trenētos Liepājā vai Valmierā, bet tas viņam izmaksā dārgāk nekā aizbraukt uz nometni Spānijā.

"Man darbs ir attālināti, tāpēc ziemā sanāca braukt uz Liepāju trenēties. Interesējos arī par Valmieru. Man ir daudz dārgāk trenēties Latvijā nekā braukt trenēties uz Spāniju. Viesnīca ir dārga, manēžas izmantošana ir dārga. Un tu esi izlases sportists. Olimpietis, Eiropas U-23 čempions. Manā skatījumā jauniešiem un sportistiem būtu interesanti paskatīties, kādi vingrinājumi tiek izpildīti, kā iesildās, kas tiek treniņā darīts. Tas ir kaut kas, par ko padomāt. Ka mums nemaz nav tika daudz augsta līmeņa sportistu, no kuriem kaut ko paskatīties un pamācīties," sacīja Leitis.

Latvijā nesen atklātas divas jaunas vieglatlētikas manēžas Liepājā un Valmierā. Šobrīd Rīgā top manēža pie Daugavas stadiona, kas jāpabeidz būvēt šogad.

Vieglatlēti jau gadu desmitiem uzsvēruši, ka Latvijā nav pienācīgas infrastruktūras, lai sagatavotos augsta līmeņa sacensībām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu