Viens no "Wizards" līderiem Kuzma kļūs par brīvo aģentu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kails Kuzma
Kails Kuzma Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" uzbrucējs Kails Kuzma izmantojis spēlētāja iespēju un atteicies no pēdējā gada līguma, tādējādi viņš kļūs par brīvo aģentu.

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa komandas biedram Kuzmam līgumā ar "Wizards" bija atlicis viens gads par 13 miljoniem ASV dolāru (11,89 miljoni eiro), tomēr viņš paredzami no tā atteicies un 30. jūnijā būs brīvais aģents.

Kuzma aizvadītajā sezonā sasniedza savus labākos rādītājus vidēji gūtajos punktos (21,2) un rezultatīvajās piespēlēs (3,7) vidēji ik spēlē, kā arī izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas zem groziem, kas ir viņa otrs labākais sniegums sešu sezonu laikā NBA.

"Warriors" pametis arī cits līderis Bredlijs Bīls, kurš maiņas darījumā pārcēlies uz Fīniksas "Suns", un gaidāms, ka komandu varētu atstāt arī Porziņģis, kuram līgums atlicis uz vienu gadu par 36 miljoniem ASV dolāru (32,93 miljoni eiro), ar iespēju no tā atteikties.

27 gadus vecais Kuzma, kuru 2017. gada draftā ar 27. numuru izvēlējās Bruklinas "Nets", savas pirmās četras sezonas karjerā pavadīja Losandželosas "Lakers", ar ko 2020. gadā izcīnīja NBA čempiontitulu. Karjeras laikā 406 regulārā čempionāta spēlēs viņš vidēji mačā izcēlies ar 16,5 punktiem, 6,4 bumbām zem groziem un 2,5 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr no līguma pēdējā gada par 18,5 miljoniem ASV dolāru (16,92 miljoni eiro) nav atteicies Toronto "Raptors" aizsargs Garijs Trents jaunākais.

24 gadus vecais Trents aizvadītajā sezonā "Raptors" rindās 66 spēlēs izcēlās ar 17,4 punktiem vidēji mačā, aizvadot savu otru rezultatīvāko sezonu karjerā. Savas piecu sezonu ilgās NBA karjeras laikā Trents jaunākais Portlendas "Trail Blazers" un "Raptors" rindās 270 mačos vidēji guvis 14,4 punktus.

Viņa tēvs Garijs Trents NBA spēlēja no 1995. līdz 2004. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu