Medijs: par Latvijas izlases un "Riga FC" uzbrucēju Regžu interesējas Beļģijas klubi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbolists Marko Regža (nr. 18)
Latvijas futbolists Marko Regža (nr. 18) Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Beļģijas futbola klubi izrādot interesi par Latvijas izlases un "Optibet" virslīgas uzbrucēju Marko Regžu, vēsta beļģu futbola portāls "Voetbal Belgie".

Tiek minēts, ka starp ieinteresētajām komandām ir "Sint-Truidense V.V." vienība, kas pirms pusotra mēneša galvenā trenera amatā apstiprināja vācietis Torstenu Finku, kurš pērn bija "Riga FC" stūrmanis.

"Sint-Truidense V.V." iepriekšējā sezonā Beļģijas augstākajā futbola līgā ieņēma 12. vietu 18 klubu konkurencē.

24 gadus vecais un 1,95 metrus garais uzbrucējs šosezon "Riga FC" sastāvā 19 mačos guvis 11 vārtus, kas ir otrs labākais rādītājs Latvijas virslīgā.

Regža iepriekšējā sezonā pārstāvēja virslīgas komandu Salaspils "Super Nova", kuras sastāvā 27 spēlēs guva astoņus vārtus.

Aptuveni no 11 līdz 15 gadu vecumam Regža ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Vācijā, kur viņš turpināja futbolista gaitas vispirms Diseldorfas "Fortuna" klubā, vēlāk pārgāja uz Gelzenkirhenes "Schalke" komandu.

Pusaudža vecumā Regža strauji sāka stiepties garumā, kas radīja problēmas cirkšņiem un mugurai. Savukārt brālis satraumēja ceļgala krusteniskās saites. Tēvs pieņēma lēmumu, ka ģimenei jāatgriežas Latvijā.

Regžam traumas lielā mērā patraucēja nostiprināties Latvijas virslīgas klubā RFS, taču šosezon viņš lieliski spēlē principiālo konkurentu "Riga FC" sastāvā.

"Riga FC" komandai līgums ar Regžu ir spēkā līdz 2025. gada 31. decembrim, liecina informācija "transfermarkt.com" datubāzē.

Regža jūnijā debitēja Latvijas izlases sastāvā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Turciju, laukumā pavadot četras minūtes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu