Verstapens uzvar piektajā F-1 posmā pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
F-1 pilots Makss Verstapens ("Red Bull")
F-1 pilots Makss Verstapens ("Red Bull") Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes pilots Makss Verstapens svētdien ieņēma pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas devītajā posma - Austrijas "Grand Prix" - un uzvarēja piektajā posmā pēc kārtas.

"Red Bull" pilotam Verstapenam, kurš bija ātrākais gan piektdien notikušajā kvalifikācijā, gan sestdien sprinta sacīkstē, šī bija septītā uzvaru šosezon no kopā deviņiem aizvadītajiem posmiem.

Otrais finišēja "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kurš atpalika no uzvarētāja 5,155 sekundes, bet Verstapena komandas biedrs Serhio Peress zaudēja nīderlandietim 17,188 sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā.

Ceturtais finišēja Karloss Sainss ("Ferrari"), piektais bija Lendo Noriss ("McLaren"), sesto vietu ieņēma Fernando Alonso ("Aston Martin"), kuram sekoja divi "Mercedes" piloti Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels. Devītajā pozīcijā ierindojās Pjērs Gaslī ("Alpine"), kamēr Lenss Strols ("Aston Martin") noslēdza labāko desmitnieku.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 229 punktus. Otrais ar 148 punktiem ir Peress, bet Alonso ar 129 punktirm ieņem trešo pozīciju.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu