Zviedrijas basketbola zvaigzne nožēlo pievienošanos Maskavas CSKA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jonass Jerebko
Jonass Jerebko Foto: FIBA.com

Viens no visu laiku labākajiem Zviedrijas basketbolistiem Jonass Jerebko nožēlojis savu pievienošanos Krievijas armijas sporta klubam CSKA.

36 gadus vecais Jerebko pagājušā gada 30. martā parakstīja līgumu ar CSKA, par ko izpelnījās asu nosodījumu Zviedrijā. Viņš tika atskaitīts no iespējas pārstāvēt nacionālo komandu, līgumsaistības pārtrauca arī viens no viņa sponsoriem - Zviedrijas dzērienu kompānija "Nocco".

2022. gada 18. jūnijā Jerebko pameta CSKA.

Līdz šim viņš nebija atzinis, ka pievienošanās agresorvalsts basketbola klubam bijusi kļūda.

Viņš izvēlējās klusēt līdz šodienai, taču tagad ir runājis. "Gribu atvainoties," intervijā zviedru izdevumam TT sacīja valsts spožākā basketbola zvaigzne.

"Gribu atvainoties zviedru tautai. Izdarīju pilnīgi nepareizu izvēli, domāju tikai par basketbolu, un tas izrādījās nepareizi. Esmu uzņēmies atbildību par sekām un tagad vēlos par to runāt," norādīja Jerebko. "Sākumā mani māca šaubas. Pusotru gadu nebiju spēlējis un gribēju vienkārši spēlēt basketbolu. Tagad saprotu, cik tas bija nepareizi, protams, ka nožēloju to."

Jerebko profesionāli basketbolu nav spēlējis kopš līguma termiņa beigām ar CSKA.

"Esmu uzturējis sevi formā gadījumā, ja atgriezīšos laukumā, bet šobrīd tā vairs neizskatās. Godīga atbilde ir tāda, ka par basketbolu neesmu daudz domājis," neslēpj Jerebko. "Gribu spēlēt visaugstākajā līmenī, un iespēju nav daudz. Vienmēr esmu vēlējies karjeru noslēgt Zviedrijas izlasē, bet tagad sanācis tā, kā sanācis."

Jerebko no 2009. līdz 2019. gadam spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pārstāvot Detroitas "Pistons", Bostonas "Celtics", Jūtas "Jazz" un Goldensteitas "Warriors".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu