Dzimteni nodevušajai Isinbajevai Krievijā draud vēl viens sods (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jeļena Isinbajeva
Jeļena Isinbajeva Foto: AFP/LETA

Divkārtējā olimpiskā čempione kārtslēkšanā Jeļena Isinbajeva nesen nāca klajā ar paziņojumu, kas Krievijā izraisīja daudz diskusiju, un tagad viņa var zaudēt vietu politiskā organizācijā.

2011. gadā smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas autokrāta Vladimira Putina dibinātā Viskrievijas Tautas fronte (ONF) paziņojusi par plāniem izslēgt Isinbajevu no organizācijas, vēsta Krievijas propagandas aģentūra TASS.

41 gadu vecā Isinbajeva ir šīs organizācijas locekle kopš 2018. gada, bet tagad ONF notiek balsojums, pēc kura viņa varētu tikt no tās izslēgta.

Nesen Spānijas mediji rakstīja, ka Isinbajeva kopā ar ģimeni atpūšas Kanāriju salās. Rakstā viņa tika apsūdzēta Krievijas agresijas atbalstīšanā.

Tad pasaules rekordiste kārtslēkšanā izteica savas domas sociālajos tīklos. "Krievijā, tāpat kā visur citur Eiropā, sportisti pieder sporta klubiem. Līdz 2018. gadam pārstāvēju sporta klubu CSKA un nopelnīju augstus pagodinājumus un titulus. Šodien šiem tituliem ir tikai simboliska nozīme. Nekad neesmu bijusi Krievijas bruņoto spēku sastāvā. Es nekad neesmu bijusi Valsts domes deputāte un nekad neesmu bijusi nevienā partijā," vēsta Isinbajeva.

Krievijā šie viņas izteikumi tiek uzskatīti par nodevību. Piemēram, Krievijas Federācijas republikas Dagestānas prezidents licis nomainīt Mahačkalas stadiona nosaukumu. Pēdējos sešus gadus tas tika saukts Isinbajevas vārdā.

Tagad Isinbajeva var tikt izslēgta no Viskrievijas Tautas frontes.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu