Isinbajevu, kura nodeva dzimteni, pieprasa izraidīt no Tenerifes (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Krievijas vieglatlētikas leģenda Jeļena Issinbajeva nobāzējusies uz dzīvi Spānijai piederošajās Kanāriju salās. Taču tagad viņu pieprasa izraidīt, uz ko aicina Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki. 

Viņi vēlas, lai Eiropas Savienība (ES) rīkotos un iesaldētu divkārtējās olimpiskās čempiones īpašumus Spānijā, turklāt izraidītu viņu no Tenerifes. Pēc viņu teiktā, Isinbajevai Tenerifē pieder trīs mājas vairāk nekā 2,5 miljonu eiro vērtībā, vēsta "El Digital Sur".

Viens no viņas īpašumiem atrodas kūrortpilsētā Callao Salvaje. Viņas vīram Ņikitam Petinovam Kanāriju salās pieder arī automašīna.

Viņu bērni mācās skolā Tenerifē.

"Viņa mīl Vladimiru Putinu un aktīvi atbalsta karu Ukrainā," Zviedrijas izdevums "Aftonbladet" citē Navaļnija grupas pausto.

"Visu šo gadu laikā, kad Isinbajeva palīdzēja Putinam tikt pie varas, viņa saprata vienu lietu - jāveido dzīve ārpus Krievijas. Tagad viņa to ir izdarījusi Spānijā. Viņa ir tālu no kara, un viņas vīrs nav gatavs mirt Ukrainā," sacīja Navaļnija dibinātā pretkorupcijas fonda darbinieks Georgijs Alburovs.

"Tas tā nevar turpināties. Nevar palīdzēt Putinam daudzus gadus, aizbēgt no valsts un sākt greznu dzīvi un pēc tam klusēt par karu, kuru palīdzēji izraisīt," viņš piebilda.

Nesen Spānijas mediji rakstīja, ka Isinbajeva atrodas Tenerifē. Rakstā viņa tika apsūdzēta Krievijas agresijas atbalstīšanā.

Tad pasaules rekordiste kārtslēkšanā izteica savas domas sociālajos tīklos. "Krievijā, tāpat kā visur citur Eiropā, sportisti pieder sporta klubiem. Līdz 2018. gadam pārstāvēju sporta klubu CSKA un nopelnīju augstus pagodinājumus un titulus. Šodien šiem tituliem ir tikai simboliska nozīme. Nekad neesmu bijusi Krievijas bruņoto spēku sastāvā. Es nekad neesmu bijusi Valsts domes deputāte un nekad neesmu bijusi nevienā partijā," vēstīja Isinbajeva.

Isinbajeva, kura karjeru noslēdza 2013. gadā, ilgu laiku starptautiskajā arēnā pārstāvēja Krieviju. Viņa atbalstīja smagos noziegumos apsūdzēto Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu viņa kampaņās gan 2012., gan 2018. gadā. Isinbajeva ir saistīta arī ar Krievijas armiju, jo ilgus gadus trenējās armijas sporta klubā CSKA. 2015. gadā Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu viņai piešķīra majora pakāpi. Pati Isinbajeva savu saistību ar Krievijas armiju nodēvējusi par formālu.

Isinbajeva spēlēja nozīmīgu lomu Krievijas konstitucionālajā komisijā, kas 2020. gadā grozīja valsts konstitūciju, ļaujot Putinam palikt pie varas vēl ilgāk.

Isinbajeva karjeru veidojusi arī Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK), kur viņa ir Atlētu komitejas sastāvā. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā daudzi jautājuši, vai Isinbajeva aizvien ir atbilstoša šādam amatam.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu