NHL čempions Bļugers atklāj, kad uz Latviju tiks atvests Stenlija kauss

Papildināts
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers ar Stenlija kausu
Latvijas hokejists Teodors Bļugers ar Stenlija kausu Foto: No personīgā arhīva

Latvijas hokejists Teodors Bļugers atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionu trofeja Stenlija kauss uz Rīgu tiks atvests 11. augustā.

(Informācija papildināta plkst. 14.45).

Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" komanda aizvadītajā sezonā pirmo reizi vēsturē tika kronēta par NHL čempioni, Stenlija kausa fināla sērijā pārspējot Floridas "Panthers".

28 gadus vecais Latvijas hokejists izslēgšanas spēļu turnīrā piedalījās sešos mačos, guva vienus vārtus, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un sakrāja lietderības koeficientu +1.

Bļugers šovasar kļuva par brīvo aģentu un parakstīja viena gada līgumu ar Vankūveras "Canucks" komandu par 1,9 miljonu ASV dolāru atalgojumu (aptuveni 1,7 miljoni eiro).

"Canucks" kluba mājaslapā publicētajā intervijā Bļugers atklājis, ka vispirms Stenlija kausu hokejists parādīs vecāku mājās savai ģimenei un draugiem, bet pēc tam dažādās vietās Rīgā to varēs apskatīt hokeja fani un uzņemt fotogrāfijas ar prestižo trofeju.

"Līdz šim vienīgā reize, kad Latvijas hokejists izcīnīja Stenlija kausu, bija 1996. gadā, kad Sandis Ozoliņš to paveica ar Kolorādo ["Avalanche"]," vēstures notikumus atgādināja Bļugers.

Deviņdesmitajos gados Stenlija kauss netika atvests uz Latviju, taču šā gad pavasarī reklāmas nolūkos NHL čempionu trofeja pirmo reizi ieradās Rīgā, kur šaurs cilvēku loks to varēja apskatīt.

"Līdz ar to šī būs pirmā reize, kad kauss tā pa īstam tiks atvests [uz Latviju]. Domāju, ka ir svarīgi to parādīt sabiedrībai," piebilda Bļugers.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) informē, ka trofeja tiks izrādīta Rīgas Biržas muzejā, Doma laukumā, 11.augustā plkst.16. Pasākums norisināsies apmēram divas stundas un tajā piedalīsies arī pats Bļugers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu