Bļugers: Esmu ļoti saviļņots nogādāt Stenlija kausu savā dzimtenē - Latvijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Teodors Bļugers
Latvijas hokejists Teodors Bļugers Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokejists Teodors Bļugers neslēpj prieku, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionu trofeja Stenlija kauss nākamnedēļ tiks atvests uz Rīgu, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

11. augustā plkst. 16.00 Rīgas Biržas muzejā, Doma laukumā būs apskatāma viena no pasaulē slavenākajām hokeja trofejām - Stenlija kauss.

Pasākumā hokeja līdzjutējiem un sporta draugiem būs iespēja ne tikai aplūkot Stenlija kausu, bet arī ar to nobildēties un sasveicināties ar Bļugeru.

"Esmu ļoti saviļņots nogādāt Stenlija kausu savā dzimtenē - Latvijā," sacīja Bļugers.

"Ceru, ka šī trofeja spēs iepriecināt un motivēt mūsu jaunos sportistus. Vēlos pateikties ikvienam, kurš palīdzēja sasniegt šo mērķi un piepildīt sapņus. Uz tikšanos 11. augustā!"

Stenlija kausa apskates pasākums Rīgas Biržas muzejā ilgs līdz plkst. 18.00, tādēļ LHF aicina visus interesentus ierasties laicīgi.

Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" komanda aizvadītajā sezonā pirmo reizi vēsturē tika kronēta par NHL čempioni, Stenlija kausa fināla sērijā pārspējot Floridas "Panthers".

28 gadus vecais Latvijas hokejists izslēgšanas spēļu turnīrā piedalījās sešos mačos, guva vienus vārtus, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un sakrāja lietderības koeficientu +1.

Bļugers šovasar kļuva par brīvo aģentu un parakstīja viena gada līgumu ar Vankūveras "Canucks" komandu par 1,9 miljonu ASV dolāru atalgojumu (aptuveni 1,7 miljoni eiro).

Līdz šim vienīgā reize, kad Latvijas hokejists izcīnīja Stenlija kausu, bija 1996. gadā, kad Sandis Ozoliņš to paveica ar Kolorādo "Avalanche" komandu.

Deviņdesmitajos gados Stenlija kauss netika atvests uz Latviju, taču šā gada pavasarī reklāmas nolūkos NHL čempionu trofeja pirmo reizi ieradās Rīgā, kur šaurs cilvēku loks to varēja apskatīt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu