Valsts prezidenta balvā vieglatlētikā no Latvijas sportistiem pirmajā dienā augstvērtīgākos rezultātus sasniedz šķēpmetēji

CopyDraugiem X Whatsapp
Gatis Čakšs
Gatis Čakšs Foto: AFP/LETA

Jāņa Daliņa stadionā, Valmierā, notiekošajā Valsts prezidenta balva vieglatlētikā pirmajā dienā no Latvijas sportistiem augstvērtīgākos rezultātus sasniedza šķēpmetēji.

Vīriešiem šķēpmešanā ar rezultātu 78,96 metri uzvarēja Gatiss Čakšs, kura sniegums Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") punktu tabulas vērtē deva 1086 punktus. Par punktu mazāk bija sieviešu sacensību uzvarētājai Līnai Mūzei-Sirmajai, kura šķēpu raidīja 60,37 metru tālumā.

Arī trešo rezultātu starp latviešiem sasniedza šķēpmetējs - Rolands Štrobinders šķēpu meta 78,80 metru tālumā, tiekot pie 1084 punktiem.

No mājiniekiem pie uzvaras tika tikai vēl Edgars Šumskis, kurš 3000 metru kavēkļu skrējienā finišēja deviņās minūtēs un 32,41 sekundē.

Pirmajā dienā dominēja Igaunijas vieglatlēti, kuri sasniedza piecus augstvērtīgākos rezultātus un pirms sestdienas sacensībām ar 168 punktiem ir līderi, bet Latvija un Lietuva iekrājušas par 30 punktiem mazāk.

Sacensības sestdien sāksies no plkst. 10.30.

Jāņa Daliņa stadionā norisinās 29. Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensības, kas vienlaikus ir arī 60. Baltijas valstu komandu čempionāts.

Kopš 1995. gada Valsts prezidenta balvas izcīņa ir vienas no vērienīgākajām un tradīcijām bagātākajām sacensībām Baltijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu