Čempiones ASV futbolistes kapitulē Pasaules kausa astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas sieviešu futbola izlase svētdien Melburnā sasniedza 2023.gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, astotdaļfinālā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspējot ASV.

Abas komandas pamatlaikā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0), vārti netika gūti arī pagarinājumā un ceturtdaļfināla dalībnieces tika noskaidrotas pēcspēles 11 metru sitienos, kurā pārākas ar 5:4 bija zviedrietes, uzvaru nesošos vārtus gūstot Līnai Hurtigai.

ASV futbolistēm pirmajā puslaikā bija izteikts pārsvars un vienā no epizodēm Lindsija Horena norībināja vārtu pārliktni. Otrajā puslaikā zviedrietes izlīdzināja bumbas kontroli un pirmo reizi mačā izdarīja sitienu vārtu rāmī.

Lieliski Zviedrijas izlases vārtos spēlēja Zečira Mušoviča, kura vairākās epizodēs liedza amerikānietēm gūt vārtus, tajā skaitā arī pamatlaika pēdējās minūtēs un pagarinājumā.

Pēcspēles sitienu sērijā pirmie pieci raidījumi bija precīzi līdz Natālija Bjerna un Megana Rapino sita bumbu pāri vārtiem, bet Rebekas Blūmkvistas sisto bumbu atvairīja Ališa Nīhere. Arī Sofija Smita raidīja bumbu pāri pārliktnim, bet Hanna Benisone savu sitienu realizēja - pēc pieciem sitieniem 3:3.

Turpinājumā Nīhere divu vārtsardžu duelī pārspēja Mušoviču, bet Magdalēna Ēriksone atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo. Pēc tam Kellija O'Hāra trāpīja pa vārtu stabu, savukārt Hurtiga panāca 5:4. Lai gan Nīhere bumbu skāra, pēc elektroniskās vārtu līnijas tehnoloģijas iesaistes tika konstatēts, ka bumba par nieka dažiem milimetriem pilnībā šķērsojusi vārtu līniju.

Zviedrijas futbolistes ceturtdaļfinālā tiksies ar Japānu.

Astotdaļfināla mači norisināsies līdz 8.augustam, 11.un 12.augustā notiks ceturtdaļfināla spēles, 15.un 16.augustā tiks noskaidroti finālisti, bet cīņas par medaļām norisināsies 19.un 20.augustā.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20.jūlija līdz 20.augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu